fbpx
Care este cel mai sigur loc din avion?
7858
post-template-default,single,single-post,postid-7858,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Care este cel mai sigur loc din avion?

Care este cel mai sigur loc din avion?

Care este cel mai sigur loc din avion? Zborul cu avionul este mai sigur, potrivit statisticilor, chiar și decât mersul cu liftul, nu mai zicem de mașină, motocicletă, bicicletă. Cu toate acestea nu ne putem abține să nu ne gândim: what if…?

Ei bine, cei de la TIME au analizat 17 dintre accidentele petrecute de-a lungul a 35 de ani, din 1985 până în 2000, cu ajutorul celor de la FAA (Federal Aviation Administration). Potrivit acestora, locurile din spatele au o rată a mortalității de 32%, cele din mijlocul aeronavei de 39%, iar cele din partea din față – 44%. Desigur, cifrele nu sunt valabile pentru toate scenariile care pot apărea: în cazul în care coada aeronavei este prima care ia contact cu solul, cei mai expuși este evident că vor fi pasagerii din spatele avionului.

În SUA, între 1993 și 2000, au avut loc 568 de accidente aviatice, care au implicat 53,487 de pasageri. Peste 90% dintre ei au supraviețuit.

Totodată, dintre cele 26 de prăbușiri grave din aceeași perioadă, mai mult de jumătate dintre pasagerii implicați au scăpat nevătămați.

Care este, deci, criterul care face diferența? Care este cel mai sigur loc din avion?

O altă cercetare, realizată de această dată în 2007 de către cei de la Popular Mechanics, a luat în calcul toate accidentele din Aviația Comercială, din 1971 și până în 2007. Și aceasta a confirmat: scaunele din spate oferă 69% șanse de supraviețuire, în vreme ce locurile de la mijloc 56%, iar cele din față 49%.

cel mai sigur loc din avion

Cum văd fabricanții de aeronave aceste cifre: “Toate scaunele sunt la fel de sigure, mai ales dacă pasagerii sunt asigurați cu centurile și respectă procedurile de siguranță prezentate de însoțitorii de bord”, au declarat cei de la Boeing.

Care este cel mai sigur loc din avion? Un alt factor care stabilește acest lucru este amplasamentul pasagerilor față de ieșirile de urgență. O regulă spune că trebuie să te afli la maxim 5 scaune distanță de una dintre ieșiri, pentru a îți crește șansele de supraviețuire.

Producătorii de aeronave contrazic însă această credință. Cei de la Airbus afirmă că, în cazul unui gigantic A380 plin cu pasageri, avionul poate fi evacuat, în condiții de întuneric, cu jumătate din ușile de urgență închise, în mai puțin de 90 de secunde.

Care este cel mai sigur loc din avion? Există unul? Nu. Ce, în mașină există? Totul ține de circumstanțe. În plus, să nu uităm că zborul este mai sigur chiar și decât mersul cu liftul.

Zbor fără frică îți doresc!

No Comments

Post A Comment