Alternative Image
Alternative Image

Noi îi dăm aripi aviofobiei din viața ta. Tu ajuți, mai departe, pe cineva!

Peste 100 din 170 de români se tem de zbor, într-o măsură mai mică sau mai mare. Iar dacă ai ajuns pe această pagină, mai mult ca sigur ești unul dintre ei. Potrivit statisticii “Frica de zbor la români”, turbulențele și frica de eventualele probleme tehnice care pot apărea în timpul zborului reprezintă factorii principali ai aviofobiei, fiind urmați de teama de a nu deține controlul, de necunoscut și lipsa de încredere în personalul aeronautic. Noi credem că multe dintre motivele fricii de zbor pot fi eliminate prin Cunoaștere, fapt pentru care te invităm, chiar de Ziua Îndrăgostiților… să te îndrăgostești de Aviație și de Zbor.

Pe parcursul după-amiezei de 14 februarie, vei găsi răspunsuri la toate întrebările care îți provoacă teamă de a călători cu avionul, chiar de la profesioniști ai domeniului. Totodată, vei descoperi cum sunt construite sau întreținute aparatele de zbor, în cadrul unei vizite speciale în hangarele Romaero – cea mai mare companie din Industria Aeronautică Română, cu peste 90 de ani de tradiție în domeniu. În plus, vei afla ce drepturi ai, ca pasager, și cum te poți folosi de ele, în cazul în care te vei afla vreodată în situații neplăcute, cum ar fi pierderea bagajului sau anularea cursei aeriene.

Încurajăm participanții să doneze minim 30 lei către Asociația Climb Again – care le oferă terapie prin escaladă copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, spre dezvoltarea abilităților de viață și de integrare socială. Donațiile se vor face la finalul seminarului, direct la reprezentanții asociației.

Alternative Image
Alternative Image
Alternative Image
Alternative Image

Echipajul tău,prin culisele Aviației

Alternative Image

George Rotaru

Pilot-Instructor, Director General Aeroclubul României.
Alternative Image

George Barbu

Pilot, Director General SSAvC.
Alternative Image

Un specialist în mentenanță te va conduce în hangar și te va ajuta să înțelegi nu doar că avioanele sunt bine întreținute, cât și standardele la care fiecare procedură este realizată.
Alternative Image

TAROM

Alfred Ghergan - pilot comandant, alături de Manuela Flodor - șefă de cabină, îți vor prezenta cursa aeriană din perspectiva lor.
Alternative Image

Ioana Anghel și Bianca Stoica

Avocate, Reprezentante "Furtună și Asociații."

Program

Iconita
 • Checu
 • 14:00 - 14:15

Check-In

Sosirea "pasagerilor", check-in-ul, îmbarcarea.

 • 14:15 - 14:45

Bine ați venit la bord!

Să ne cunoaștem cu toții! Sesiune introductivă.

 • Sebastian Radu(Moderator, Fondatorul FricaDeZbor.ro).
 • Tarom
 • 14:55 - 15:45

Vizită în hangarul ROMAERO

ROMAERO este cea mai mare companie din industria aerospațială din România, cu aproape 100 de ani de experiență în domeniu. Profilul companiei cuprinde două activități majore: fabricarea de aerostructuri și servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare. În anii ’70 și ’80, aici au fost fabricate, sub licență britanică, singurele avioane comerciale cu reacție de producție românească:ROMBAC. Experiența îndelungată, calitatea serviciilor și produselor furnizate, capacitățile extinse, certificările, precum și buna colaborare în proiecte de interes global, așază astăzi instituția între jucătorii importanți din industria aerospațială, din regiune.

Împreună cu specialiștii ROMAERO, vom păși cu toții în hangarul unde aeronavele sunt întreținute și reparate. Vei avea astfel ocazia – unică, de a afla despre toate procedurile efectuate pentru ca tu să zbori în siguranță, cât și despre standardele din ce în ce mai ridicate din domeniu. Astfel, vei căpăta mai multă încredere în condițiile tehnice pe care le au avioanele, și data viitoare te vei urca în ele cu mai mult curaj.

 • 16:00 - 16:30

Cum se pregătesc piloții? Cât de antrenați sunt pentru situații neprevăzute?

În România, pentru marea majoritate a piloților, zborul începe de la vârsta de 16 ani, în cadrul Aeroclubului României. De cele mai multe ori, ei continuă pregătirea, în instituții precum Școala Superioară de Aviație Civilă și ajung la manșa aeronavelor comerciale, Aviația fiind astfel mai mult decât un job, ci o pasiune. În această sesiune vei avea ocazia să afli mai multe despre pregătirea pe care o urmează - de la început, pe tot parcursul profesional.

 • George Rotaru(Pilot-Instructor, Director General la Aeroclubul României).
 • George Barbu( Pilot și Director General la Școala Superioară de Aviație Civilă).
 • Tarom
 • 16:30 - 17:15

În culisele unui zbor comercial

În timp ce tu pășești cu teamă spre poarta de îmbarcare, echipajul pregătește zborul și aeronava. În ce constau pregătirile? Ce sunt toate zgomotele care se aud în cabina pasagerilor? Cât de periculoase sunt turbulențele și fenomenele meteo? Un echipaj TAROM îți va prezenta întregul zbor, dintr-o perspectivă inedită. Astfel, vei dobândi cunoștințele necesare pentru a înțelege și a simți că zborul este un mod sigur și plăcut de a călători, chiar însuflețit de pasiunea și dedicarea pe care cei din domeniu o au pentru el.

 • Imagine Pauza
 • 17:15 - 17:30

Pauză

Un pahar de apă, o țigară, puțină socializare... chiar cu piloții. Și de ce nu o poză cu ei, să îți amintească de momentul în care te-ai hotărât să îți înfrunți teama de zbor!

 • Final
 • 17:30 - 18:00

Ce drepturi ai, ca pasager?

Poate că nu ți s-a întâmplat până acum ca zborul tău să aibă întârzieri și să îți dea programul și călătoria peste cap, ori să îți fie pierdute sau deteriorate bagajele. În acest caz, ești un norocos. Pierderea bagajului sau anularea, ori întârzierea cursei și pierderea unei conexiuni reprezintă riscurile cu cea mai mare probabilitate de a se petrece, la care te expui ca pasager al unei călătorii aeriene.Din fericire, există legi și reglementări menite să protejeze și să îndreptățească pasagerii de aceste situații, despre care vei afla de la Furtună și Asociații, Societate de Avocatură specializată în Dreptul Aviației.

Vreau să scap de frica de zbor! Formular de îmbarcare:

Parteneri

Alternative Image
 • Logo Aeroclubul Romaniei
 • Logo Aeroclubul Romaniei
 • Logo Tarom
 • Logo scoala superioara de aviatie civila
 • Furtuna si asociatii
 • Logo Evergreen Printing
 • Cabina Foto evenimente
 • Logo scoala superioara de aviatie civila

Unde va avea loc seminarul?

Alternative Image

ROMAERO, Bulevardul Ficusului 44, sector 1, București - lângă Aeroportul Băneasa.