Alternative Image
Alternative Image

"Nu îmi este frică să zbor" - Ediția V - Intrare Liberă

Singurul lucru de care trebuie să ne fie frică este… frica însăși - Franklin D. Roosevelt.

Peste 100 din 170 de români se tem de zbor, într-o măsură mai mică sau mai mare. Iar dacă ai ajuns pe această pagină, mai mult ca sigur ești unul dintre ei. Potrivit statisticii “Frica de zbor la români”, turbulențele și frica de eventualele probleme tehnice care pot apărea în timpul zborului reprezintă factorii principali ai aviofobiei, fiind urmați de teama de a nu deține controlul și de necunoscut, a unei coliziuni, cât și lipsa de încredere în personalul aeronautic. Noi credem că multe dintre aceste motive care provoacă frica de zbor pot fi eliminate prin Cunoaștere și Experimentare, fapt pentru care te invităm la a 5-a ediție a seminarului “Nu îmi e frică să zbor”.

Pe parcursul a 5 ore vei descoperi cum și cât de bine pregătiți sunt piloții, cum funcționează un avion, cum se pregătește un zbor, vei înțelege care este originea tuturor zgomotelor care te fac să tresari atunci când ești la bord, cum și cât de afectat poate fi un avion de fenomenele meteo, dar și tot ceea ce se întâmplă în cabină - de la profesioniști ai domeniului. Iar pentru asta, nu vei fi doar “pasager”, ci te vei urca la manșa unor simulatoare pe care doar piloții se antrenează! Vei vedea zborul cu avionul din perspectiva lor, și vei scăpa, astfel, de sentimentul de lipsă de control cu care te confrunți când călătorești cu avionul. În plus, vei afla ce drepturi ai, ca pasager, și cum te poți folosi de ele, în cazul în care te vei afla vreodată în situații neplăcute, cum ar fi pierderea bagajului sau anularea cursei aeriene.

Alternative Image
Alternative Image
Alternative Image
Alternative Image

Echipajul tău,prin culisele Aviației

Alternative Image

George Rotaru

Pilot-Instructor, Director General Aeroclubul României.
Alternative Image

George Barbu

Pilot, Director General SSAvC.
Alternative Image

TAROM

Alfred Ghergan - pilot comandant, alături de Manuela Flodor - șefă de cabină, îți vor prezenta cursa aeriană din perspectiva lor.
Alternative Image

Ioana Anghel

Avocat, Reprezentant "Furtună și Asociații."

Program

Iconita
 • Checu
 • 14:45 - 15:00

Check-In

Sosirea "pasagerilor", check-in-ul, îmbarcarea.

 • 15:00 - 15:30

Bine ați venit la bord!

Să ne cunoaștem cu toții! Sesiune introductivă.

 • Sebastian Radu(Moderator, Fondatorul FricaDeZbor.ro).
 • 15:30 - 16:15

Cum se pregătesc piloții? Cât de antrenați sunt pentru situații neprevăzute?

În România, pentru marea majoritate a piloților, zborul începe de la vârsta de 16 ani, în cadrul Aeroclubului României. De cele mai multe ori, ei continuă pregătirea, în instituții precum Școala Superioară de Aviație Civilă și ajung la manșa aeronavelor comerciale, Aviația fiind astfel mai mult decât un job, ci o pasiune. În această sesiune vei avea ocazia să afli mai multe despre pregătirea pe care o urmează - de la început, pe tot parcursul profesional.

 • George Rotaru(Pilot-Instructor, Director General la Aeroclubul României).
 • George Barbu( Pilot și Director General la Școala Superioară de Aviație Civilă).
 • Imagine Pauza
 • 16:15 - 16:30

Pauză

O cafea, un suc, puțină socializare... chiar cu piloții. Și de ce nu o poză cu ei, să îți amintească de momentul în care te-ai hotărât să îți înfrunți teama de zbor!

 • Tarom
 • 16:30 - 17:30

În culisele unui zbor comercial

În timp ce tu pășești cu teamă spre poarta de îmbarcare, echipajul pregătește zborul și aeronava. În ce constau pregătirile? Ce sunt toate zgomotele care se aud în cabina pasagerilor? Cât de periculoase sunt turbulențele și fenomenele meteo? Un echipaj TAROM, format din cmdt. Alfred Ghergan - cu o experiență de peste 13.000 de ore de zbor și doamna Manuela Flodor - șefă de cabină, cu 25 de ani de experiență, îți vor prezenta întregul zbor, dintr-o perspectivă inedită. Cu ajutorul lor, vei dobândi cunoștințele necesare pentru a înțelege și a simți că zborul este un mod sigur și plăcut de a călători, chiar însuflețit de pasiunea și dedicarea pe care cei din domeniu o au pentru el.

 • Final
 • 17:35 - 18:00

Ce drepturi ai, ca pasager

Poate că nu ți s-a întâmplat până acum ca zborul tău să aibă întârzieri și să îți dea programul și călătoria peste cap, ori să îți fie pierdute sau deteriorate bagajele. În acest caz, ești un norocos. Pierderea bagajului sau anularea, ori întârzierea cursei și pierderea unei conexiuni reprezintă riscurile cu cea mai mare probabilitate de a se petrece, la care te expui ca pasager al unei călătorii aeriene.Din fericire, există legi și reglementări menite să protejeze și să îndreptățească pasagerii de aceste situații, despre care vei afla de la Furtună și Asociații, Societate de Avocatură specializată în Dreptul Aviației.

 • Final
 • 18:05

Prima ta lecție de zbor

Sub îndrumarea instructorilor SSAvC, vei păși într-unul dintre simulatoarele profesionale de zbor ale Școlii, vei învăța noțiunile de bază ale pilotajului unei aeronave și chiar îi vei prelua comenzile. Astfel, vei diminua senzația de lipsă de control cu care te confrunți când zbori și vei înțelege mai bine ce se întâmplă cu avionul în anumite momente ale călătoriei. Dar și cum se vede zborul, din cockpit. Totodată, te vei convinge cât de bine pregătiți sunt piloții pentru orice situație și vei căpăta mai multă încredere în ei.