Alternative Image
Alternative Image

Seminar gratuit pentru cei cu frica de zbor! Prezentare unică pentru aviofobi (și pasionați de aviație), în cea mai mare bază din România pentru mentenanța aeronavelor! Descoperă toate etapele unei călătorii cu avionul, cum îți poți controla frica de zbor, cum sunt întreținute aeronavele și cum se pregătesc piloții!

Zborul este pentru tine un necunoscut care îți provoacă anxietate? Când auzi cuvântul turbulențe te trec fiorii? Asociezi fiecare zgomot și mișcare nefirească a avionului cu un pericol iminent?

Nu ești singurul! Potrivit statisticilor, ești doar acel român, din 4, care se teme de călătoriile aeriene.

Noi credem că multe dintre motivele fricii de zbor pot fi eliminate prin cunoaștere, fapt pentru care te invităm la o prezentare unică, în culisele aviației și călătoriilor aeriene. Te așteptăm vineri 14 februarie, de la ora 13.30, să cunoști și alți aviofobi ca tine și să găsești răspunsuri la toate întrebările care îți provoacă teamă de a călători cu avionul. Totodată, vei descoperi cum sunt construite și întreținute aparatele de zbor, în cadrul unei vizite speciale în hangarele ROMAERO – cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească, cu 100 de ani de tradiție în domeniu. La finalul întâlnirii, mai mult ca sigur te vei declara îndrăgostit(ă) de aviație!

Înscrie-te chiar acum la seminar, prin formularul de contact de mai jos. Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate!

Prin completarea formularului de înscriere, ești de acord cu termenii și condițiilefricadezbor.ro.

Alternative Image
Alternative Image
Alternative Image
Alternative Image

Echipajul tău:

Alternative Image

Sebastian Radu

Pasionat și specialist în aviație, fondator al fricadezbor.ro
Alternative Image

Alternative Image

George Rotaru

Pilot-Instructor, Director General Aeroclubul României.
Alternative Image

Ioana Blaj

Medic psihiatru și parașutist sportiv.
Alternative Image

Cătălin Prală

Pilot comercial.
Alternative Image

Furtună și Asociații

Avocați Dreptul Pasagerilor

Program:

Iconita
 • 13:30 - 14:00

Check-In

Sosirea, realizarea "formalităților" de check-in.

 • 14:00 - 14:30

Să ne cunoaștem cu toții!

Nu ești singurul aviofob! Vei descoperi asta când vei auzi poveștile despre frica de zbor ale celor de lângă tine.

Sebastian Radu (Moderator, Fondatorul FricaDeZbor.ro).
 • 14:30 - 15:30

Cum sunt proiectate, construite și întreținute avioanele?

Împreună cu specialiștii ROMAERO, vom vizita unul dintre hangarele în care aeronavele sunt întreținute și reparate. Vei avea astfel ocazia – unică, de a afla despre toate procedurile efectuate pentru ca tu să zbori în siguranță, cât și despre standardele din ce în ce mai ridicate din domeniu. Astfel, vei căpăta mai multă încredere în ceea ce privește starea tehnică a avioanelor și data viitoare te vei urca în ele cu mai mult curaj.

 • Îmbarcarea
 • 15:30 - 15:40

Pauză

Un pahar de apă, o țigară, puțină socializare... chiar cu piloții. Și de ce nu o poză cu ei, să îți amintească de momentul în care te-ai hotărât să îți înfrunți teama de zbor!

 • 15:40 - 16:00

Cum se pregătesc piloții? Cât de antrenați sunt pentru situații neprevăzute?

În România, pentru marea majoritate a piloților, zborul începe de la vârsta de 16 ani, în cadrul Aeroclubului României. De cele mai multe ori, ei continuă pregătirea, în instituții precum Școala Superioară de Aviație Civilă și ajung la manșa aeronavelor comerciale, Aviația fiind astfel mai mult decât un job, ci o pasiune. În această sesiune vei avea ocazia să afli mai multe despre pregătirea pe care o urmează - de la început, pe tot parcursul profesional.

George Rotaru (Pilot, Instructor, Director General la Aeroclubul României).

 • Tarom
 • 16:00 - 17:00

În culisele unei curse aeriene

Află despre toate etapele zborului, turbulențe, ce reprezintă fiecare sunet pe care îl auzi, și găsește răspunsuri la întrebările pe care le-ai avut mereu despre aviație și călătoriile cu avionul.

Cătălin Prală (pilot comercial).
 • Îmbarcarea
 • 17:00 - 17:15

Pauză

Un pahar de apă, o țigară, puțină socializare... chiar cu piloții. Și de ce nu o poză cu ei, să îți amintească de momentul în care te-ai hotărât să îți înfrunți teama de zbor!

 • Îmbarcarea
 • 17:15 - 17:35

Aviofobia - cauze, control și remedii

Cum să înțelegem mai bine această emoție, dar și cum să o controlăm și de ce să nu mai apelăm la pastile și alcool pentru zboruri mai liniștite.

Ioana Blaj (psihiatru).
 • Îmbarcarea
 • 17:35 - 17:55

Ce drepturi ai, ca pasager?

Cea mai riscantă etapă a călătoriei cu avionul poate fi, în realitate, pierderea bagajului sau anularea cursei aeriene ori întârzierea ei și ratarea unei conexiuni. Sunt situații în care ai însă drepturi și poți fi despăgubit.

Ioana Anghel (avocat).

Unde va avea loc întâlnirea?

Alternative Image