Operatorul aerian Emirates propune renunțarea la ferestre și înlocuirea lor cu unele virtuale

Reducerea greutății unei aeronave înseamnă reducerea consumului de carburant. Pentru asta, proiectanții aeronavelor lucrează în permanență să găsească soluții optime. Îmbunătățesc aerodinamica, implementează noi materiale sau… găsesc variante aproape extreme, cum ar fi cea propusă de cei de la Emirates.

Operatorul aerian Emirates propune renunțarea la ferestre și înlocuirea lor cu unele virtuale, arată o știre publicată de BBC.  Astfel, pasagerii vor vedea în afara aeronavei prin intermediul unor camera performante, care vor transmite informațiile cu ajutorul fibrei optice. Potrivit reprezentanților companiei aeriene, înlocuirea ferestrelor cu unele “digitale” va fi făcută întâi, de test, în zona clasei I a aeronavelor Boeing 777-300ER, urmând ca apoi să fie implementată complet. Prin acest demers, avioanele vor ajunge să fie mai ușoare și mai rapide.


 

“Calitatea imaginilor, cât și perspectiva, vor fi mai bune decât în cazul ochiului uman. În plus, aparatele de zbor vor avea o structură mai stabilă, lipsită de slăbiciuni, vor fi mai ușoare, vor zbura mai rapid și cu un consum mai mic de carburant.”, afirmă Tim Clark, CEO-ul companiei aeriene.

Operatorul aerian Emirates propune renunțarea la ferestre și înlocuirea lor cu unele virtuale. Cum văd asta specialiștii în Aviație

Este vizibil faptul că demersul companiei aeriene este unul de natură economică, însă va pune în pericol pasagerii. Astfel, într-o situație de urgență, este vital să poți vedea pe fereastră ce se întâmplă în afara aeronavei.

De exemplu, în caz de urgență, însoțitorii de bord trebuie să poată verifica în exteriorul aeronavei, vizual, dacă pot fi deschise ușile și poate fi începută procedura de evacuare.

În plus, lipsa unor ferestre reale ar provoca și mai multă claustrofobie și frica de zbor în rândul pasagerilor ca tine, nu crezi?

Partea bună este însă că, și de-ar fi să se implementeze o asemenea soluție, mai este cale lungă până acolo. Dar îți spunem noi… mai mult ca sigur nu o să ai un motiv în plus să îți fie frică de zbor :).

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.