fbpx
Timbre românești de aviație
9370
post-template-default,single,single-post,postid-9370,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-30.1,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Timbre românești de aviație

Mai presus de a fi o etichetă lipită pe plicuri, constituind o plată a unui serviciu poștal, timbrele au reprezentat și vor reprezenta întotdeauna un mod de a celebra și promova patrimoniul fiecărei țări. Astfel, un timbru devine un veritabil ambasador al istoriei, culturii și civilizației umane – prin forma și funcția sa având posibilitatea de a transmite informații în toată lumea.

Cel mai frumos și ambițios vis al omului a fost dintotdeauna zborul. Românii sunt recunoscuți ca fiind pionieri ai aviației, aducând contribuții importante în dezvoltarea aparatelor de zbor și a domeniului aeronautic. Personalități importante din aviația românească, precum: Henri Coandă, Traian Vuia și Aurel Vlaicu fac parte din colecții de timbre românești de aviație. Alături de ei, sunt ilustrate și aparate de zbor precum planorul și avionul.

Iată câteva timbre românești de aviație:

Timbre filaterice – Poșta aeriană din anul 1931 – Sursa

Timbre aviatice – Sursa

Timbre pionierii aviației – Sursa

În încheiere, să trecem în revistă și o asociație renumită, care a emis un timbru pentru susținerea aviației:

Asociația Română pentru Propaganda Aviației (ARPA) a fost o asociație civilă din România, care a activat în perioada interbelică, având ca scop sprijinirea dezvoltării aviației.

În anul 1929 ARPA a emis un timbru benevol pentru susținerea aviației (Timbrul A.R.P.A.), care din 1930 va deveni obligatoriu, sub denumirile de Timbrul Aviației (1931 și 1936), respectiv Fondul Aviației (1936).

 

Sperăm ca aceste timbre să îți bucure privirea și să te trimită cu gândul la zbor!