Frica de zbor la copiii. Cum să îți pregătești copilul pentru primul său zbor

Cum să îți pregătești copilul pentru primul său zbor? Primul zbor al unui copil este un moment extrem de important, care îi poate marca întreaga personalitate de mai târziu și chiar întreg viitorul. Pentru că personalitatea, credințele și temerile sunt formate în copilărie, este foarte important cum îți obișnuiești copilul cu ideea de a zbura. Chiar dacă ție îți este teamă de acest lucru, este indicat să nu îi infiripi și lui această temere.

Există însă și cazuri în care cel mic are deja formată ideea fricii de zbor însă, de cele mai multe ori aceasta pornește din necunoaștere. Este important să te implici și să îți ajuți copilul să treacă peste frica de zbor în primii ani de viață decât mai târziu, în adolescență sau când devine un adult. Și o știi doar de pe propria piele: și acum îți este teamă când te urci în avion.

Cum să îți pregătești copilul pentru primul său zbor

Cum să îți pregătești copilul pentru primul său zbor: Pregătirea zborului și discutarea lui

Discută din timp cu copilul tău despre zborul pe care urmează să îl faceți. Povestește-I puțin, într-un mod interactiv, despre ce se întâmplă în timpul unei călătorii cu avionul: cum își ocupă locul, își pune centura, despre decolare și senzațiile pe care aceasta le provoacă, despre turbulențe. Caută să găsești o parte distractivă a zborului și explică-I toate senzațiile pe care le va resimți, pentru ca în momentul în care se va afla în avion să nu fie surprins de acestea. Extrem de importantă este și semnificația sunetelor pe care le aude la bord, întrucât acestea pot fi copleșitoare pentru un copil. Transformă explicarea sunetelor în ceva distractiv, imitându-le alături de el. Totodată, poți să îi citești cărți despre avioane și chiar să vă uitați împreună la filme ori desene animate pe această temă.

Psihologii consideră că este indicat să îi oferi șansa copilului de a vorbi despre temerile pe care le are. La fel ca și în cazul adulților, a avea șansa să exprime ceea ce simte și gândește poate fi extrem de terapeutic. De cele mai multe ori, în cazul copiilor, frica pornește din necunoscutul zborului, lucru peste care se poate trece ușor, chiar și “în joacă”.


În cazul în care nu mai cunoști toate detaliile, înainte de a începe pregătirea zborului cu copilul tău, poți face o recapitulare a desfășurării unei curse aeriene completând formularul de check-in din zborul nostru imaginar.


Cum să îți pregătești copilul pentru primul său zbor: În avion

Odată ajunși în avion, lucrurile sunt mai delicate, însă nu complicat de mânuit. Dacă copilul tău manifestă anxietate, poți să încerci să îl distragi așa cum o faci și în alte situații, ca de exemplu când se plictisește: Oferă-I o îmbrățișare, ceva dulce, o carte de colorat, tableta cu jocuri, cântă-I melodia preferată.

copil primul zbor

Totodată, încearcă să îl liniștești, precizându-i că nimic din ceea ce se întâmplă ori se aude nu este rău sau greșit și că, prin urmare, nu are motive să fie speriat.

Ține cont că orice acțiune pe care o înteprinzi în acest context, orice mesaj pe care i-l transmiți copilului tău, vor rămâne poate pentru toată viața în mintea lui.

Zbor fără frică vă doresc!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.