Încălzirea globală agravează turbulențele

Încălzirea globală agravează turbulențele! Nu există pasager care să nu se sperie atunci când aude cuvântul “turbulențe”. Mai nou, s-a dovedit o legătură nebănuită, dintre schimbările climatice produse de poluare și zguduielile pe care le întâmpinăm aproape la fiecare zbor cu avionul.

Cu toții știm că poluarea are un efect major asupra schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării. Dar nimeni nu s-ar fi gândit că aceasta ar putea afecta zborul avioanelor de pe rută, de la înălțimile de 10.000-12.000 de metri altitudine. Până acum când, printr-un studiu, a reieșit că nivelul crescut de CO2 din atmosferă contribuie la zgâlțâielile pe care le resimțim atunci când zburăm cu avionul.

Încălzirea globală agravează turbulențele!

Cum până la finele secolului se estimează că nivelul de CO2 o să se dubleze, utilizând un supercomputer cu aceste date, cercetătorii au simulat ce condiții de zbor ar fi în acest caz. Rezultatul este de-a dreptul îngrijorător: turbulențele ușoare vor crește cu 59%, cele moderate cu 94%, iar cele severe cu 149%.

Acum, aceeași echipă înceacă să identifice alte rute aeriene, la alte înălțimi, mai puțin afectate de schimbările climatice și cu mai puține potențiale turbulențe.

Prin urmare, data viitoare când te vei afla într-un avion care trece printr-o zonă turbulentă, gândește-te că ai și tu o contribuție la asta.

Sursa: sebastian-radu.ro

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.