2017, cel mai sigur an din istoria Aviației Comerciale

2017, cel mai sigur an din istoria Aviației Comerciale, în ciuda numărului tot mai mare de curse aeriene și de pasageri transportați.

Această concluzie a fost prezentată recent de către firma olandeză de consultanță To70 și Aviation Safety Network. Este important de precizat însă că aceasta include doar cursele comerciale cu aeronave a căror capacitate este mai mare de 14 pasageri.

În ultimele două decenii, decesele produse ca urmare a accidentelor aviatice au scăzut în mod constant. În 2005, la nivel mondial şi-au pierdut viaţa 1.015 persoane la bordul avioanelor comerciale de pasageri, potrivit datelor Aviation Safety Network.

2017, cel mai sigur an din istoria Aviației Civile

Zece ani mai târziu, în 2015, 471 de pasageri și-au pierdut viața într-un accident aviatic, iar în 2016 – 271. Performanța din 2017 însă, se traduce în faptul că probabilitatea ca un pasager să își piardă viața într-un accident aviatic este, astăzi, de 0.06 la un milion de zboruri sau de sau de un accident fatal la 16 milioane de zboruri.

Riscurile Aviației Comerciale moderne

În vreme ce mulți dintre noi ne gândim că riscurile la care ne expunem când călătorim cu avionul sunt legate de tehnologiile din Aviație, de pregătirea piloților sau condițiile meteo, sunt și altele pe care nu le conștientizăm, ba chiar putem fi vinovați, ca pasageri, de existența și dezvoltarea lor: bateriile lithiu – ion.

Cum a fost și în cazul scandalului Samsung, sursele de alimentare ale gadgeturilor noastre prezintă un risc major de combustie. Specialiștii în Aviație conștientizează însă acest pericol, iar echipajele de zbor sunt antrenate pentru această provocare.

Totuși, cu cifre atât de optimiste în ceea ce privește siguranța din Aviație, îți dorim zbor fără frică!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.