7 filme cu şi despre Aviaţie, de văzut când ești în izolare. Și nu numai

7 filme cu şi despre AviaţiePerioada de izolare nu este uşoară pentru mulţi dintre noi şi ne-a luat prin surprindere; dar, întotdeauna trebuie să găsim un lucru bun în tot ce se întâmplă şi să profitam de el. În situaţia actuală, profităm de timpul pe care ni-l putem aloca nouă, pe care până acum ni-l doream și cu greu reușeam să îl obținem.

Acum este momentul să valorificăm această perioadă şi să desfăşurăm activităţi care să ne aducă zâmbetul pe buze și care, în cazul unora dintre voi, să vă ajute să cunoașteți mai bine domeniul aeronautic și oamenii săi. Din acest motiv, am pregătit o listă de 7 filme cu şi despre aviaţie, neapărat de văzut:

THE AVIATOR (2004)

Aviatorul (original The Aviator) descrie povestea reală a pionierului în domeniul aviației Howard Hughes, care mai târziu a devenit cel mai bogat om din lume, conform numeroaselor surse, inclusiv o biografie de Charles Higham. Filmul se axază asupra vieții lui Hughes de la sfârșitul anilor 1920 până în 1947, timp în care a devenit un producator de film de succes și un magnat în aviație, timp în care decolările sale devin tot mai instabile din cauza unei tulburări obsesiv-compulsivă severe, agravată de accidente de avion.

Aviatorul a fost nominalizat la 11 Premii Oscar.

SULLY (2016)

Sully (cunoscut și ca Sully – Miracle on the Hudson, Sully – Miracolul de pe Hudson) este un film biografic dramatic din 2016, regizat și produs de Clint Eastwood.

Filmul se axează pe aterizarea de urgență a aeronavei Zborului 1549 al companiei US Airways, al cărei căpitan fusese Sullenberger. Zborul încheiat foarte repede și aterizarea de urgență pe apele râului Hudson, au constituit o acțiune remarcabilă condusă de căpitanul Sullenberg, încununată de success, întrucât toți cei 155 de pasageri și toți membri echipajului au supraviețuit în foarte bune condiții, unii având doar răni minore. Pelicula relevă buna pregătire a piloților și capacitatea lor de a lua decizii în condiții de maximă presiune, într-o fracțiune de secundă.

AMERICAN MADE (2017)

American Made este un film de comedie american de acțiune din 2017, regizat de Doug Liman, scris de Gary Spinelli și care îi are ca jucători pe Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Alejandro Edda, Mauricio Mejía, Caleb Landry Jones și Jesse Plemons. Este inspirat din viața lui Barry Seal, un fost pilot TWA care a zburat misiuni pentru CIA și a devenit contrabandist pentru cartelul Medellín în anii ’80.  Pentru a evita închisoarea, Seal a devenit informator pentru DEA .

TOP GUN (1986)

Top Gun este un film american de dragoste și acțiune, din anul 1986, regizat de Tony Scott. Tom Cruise joacă în rolul principal un pilot de avion de vânătoare al marinei militare americane.A fost filmat la Fightertown, SUA, adevărata școală Top Gun și au fost folosite avioane de vânătoare F-14 Tomcat și piloți adevărați pentru filmarea scenelor aeriene.

Chiar dacă l-ați mai văzut, nu strică încă o vizionare, pentru a vă aminti toată povestea. Nu de alta, dar peste câteva luni apare Top Gun II!

UP IN THE AIR (2009)

Sus, în aer (titlu original: Up in the Air) este un film american, dramatic-comic din 2009 regizat de Jason Reitman și co-redactat de Reitman și Sheldon Turner pe baza unui roman omonim din 2001 al lui Walter Kirn.

FLYBOYS

Flyboys este un film de dramă de război din 2006, în timpul Primului Război Mondial, cu James Franco, Martin Henderson, Jean Reno, Jennifer Decker, David Ellison, Abdul Salis, Philip Winchester și Tyler Labine. A fost regizat de Tony Bill, un pilot și un pasionat de aviație.

 

THE RED BARON

Baronul roșu este un film biografic german din anul 2008, în regia lui „Nikolai Müllerschön”. Filmul redă viața lui Manfred von Richthofen numit „Baronul roșu”, fost pilot german de elită care a luptat și care a căzut în primul război mondial. Premiera filmului a avut loc la data de 10 aprilie 2008.

 

Vizionare plăcută și sănătate tuturor!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.