Aeroportul din Brașov, al doilea din lume cu turn de control de la distanță

Aeroportul din Brașov, al doilea din lume cu turn de control de la distanță. Noul aeroport construit la Ghimbav beneficiază de o soluție de dirijare a traficului aerian montată în premieră în România. Operațiunile specifice se vor putea face de la distanță, în acest caz particular, ROMATSA urmând a-l opera din centrul de trafic aerian din Arad. Acest tip de sistem se găsește pe aeroporturi din Suedia, Germania, Olanda, Belgia și SUA, dar este folosit și de Royal Navy din Anglia pentru operațiuni sincron navale-aeriene.

Iată cum funcționează turnul de control de la distanță și cum va fi dirijat traficul aerian de la Brașov:

„Instalarea turnului digital de control, și a platformei tehnice aferente, la Brașov – Ghimbav va face din ei (partenerii români – n.r.) doar al doilea aeroport nou construit din toată lume și singurul din România care folosește acest sistem”, spune Per Ahl, CEO saab Digital Air Traffic Solutions, furnizorul acestei soluții inovative.

“Semnarea contractului de prestare a serviciilor de navigație aeriană cu Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este un moment extrem de important pentru administrația publică județeană Brașov. Suntem practic în linie dreaptă cu funcționarea aeroportului și este remarcabil că vom beneficia de cea mai avansată tehnologie în domeniu, care va eficientiza costurile de operare. Turnul virtual este o soluție de pionierat în România şi ne bucurăm că o vom implementa în premieră în Braşov”,  a declarat Adrian Veştea, președintele CJ Brașov.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.