Zboară fără grijă! Aeroporturile din București sunt pregătite pentru iarnă

Zboară fără grijă! Aeroporturile din București sunt pregătite pentru iarnă! Pentru operațiunile specifice de deszăpezire/degivrare din sezonul de iarnă 2017-2018, CNAB și-a asigurat o rezervă de 157 de tone de degivrant solid, 124 de tone de degivrant lichid, 32 de tone de nisip și sare, iar companiile de handling au la dispoziție 403 tone de lichid degivrant pentru aeronave.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a organizat, marți, 31 octombrie, revista de front a utilajelor speciale de intervenţie pe timp de iarnă la Aeroportul Internațional Henri Coandă București. În cadrul acesteia, reprezentanții departamentului pentru operațiuni speciale au prezentat strategiile de acțiune pentru deszăpezirea și degivrarea pistelor, platformelor și căilor de rulare ale aeronavelor.

Au fost trecute în revistă toate tipurile de utilaje multifuncționale, care acționează concertat pe aeroport, fiecare având rolul său bine definit în operațiunile aeroportuare de degivrare și deszăpezire: agregatele compacte, care acționează în forță pe piste, la viteze la 50 km/h, având în funcțiune completă toate echipamentele; utilajele complexe specializate pentru a acționa sub planurile aeronavelor; utilajele echipate cu pluguri, suflante și dispersoare; autovehiculele multifuncționale, care îndepărtează ”dealurile” de zăpadă generate de viscol pe platformele aeroportului; motofrezele care acționează în viteză pe suprafața pistelor.

Aeroporturile din București sunt pregătite pentru iarnă

”Toate cele 49 de utilaje performante aflate la dispoziția Aeroportului Henri Coandă sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația meteorologică o va cere. Asigurăm pasagerii și companiile aeriene că dispunem de tehnica și personalul specializat în operațiunile speciale pe timp de iarnă și că am luat măsurile necesare pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor, în perioada sezonului rece, pe ambele aeroporturi ale Capitalei”, a declarat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

Revista de front a tehnicii de deszăpezire și degivrare face parte din sistemul de operațiuni de pregătire pentru activităţile specifice pe timp de iarnă de pe platforma Aeroportului Henri Coandă. Pregătirile pentru iarnă la aeroport presupun consultări ale tuturor entităţilor implicate (aeroport, companii de handling, companii aeriene, ROMATSA, colaboratori contractuali, etc.), operațiuni de întreținere a utilajelor, revista de front a tehnicii specifice, instruiri periodice ale personalului aeroportuar, suplimentarea personalului implicat în activitățile de deszăpezire și degivrare, etc.

Prin urmare, Zboară fără grijă! Aeroporturile din București sunt pregătite pentru iarnă!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.