Aeroporturile Bucureștiului au depășit media europeană a traficului aerian. Care a fost numărul de pasageri înregistrat în 2017

Aeroporturile Bucureștiului au depășit media europeană a traficului aerian, înregistrând, în 2017, o creștere cu 16,8% mai mare decât în 2016 și un total de 12.84 milioane de pasageri. Totodată, Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, au generat un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult față de anul precedent.

Aeroporturile Bucureștiului

Dezvoltarea traficului aerian de pasageri a implicat și o creștere a mişcărilor de aeronave, însumând 130.000 de aterizări și decolări, cu  7, 7 %  mai mult față de 2016.

”Rezultatele pe care le-am obținut în anul 2017, atât din punct de vedere al creșterii traficului aerian pe Aeroporturile Bucureștiului, cât și  din punct de vedere al îmbunătățirii parametrilor financiari ai CNAB, sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, orientate către atragerea de noi companii aeriene, extinderea numărului de rute operate de la Bucureşti, creşterea frecvenţelor de operare pe rutele existente și, nu în ultimul rând, către optimizarea calității și siguranței infrastructurii aeroportuare”,  a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Tot în 2017, potrivit comunicatului de presă emis, Compania Națională de Aeroporturi București a atins următoarele obiective:  

  • S-a realizat unul dintre proiectele de importanță majoră pentru reabilitarea infrastructurii Aeroportului Internațional Henri Coandă București: lucrările de întreținere și reparații, totalizând 67.228 mp, la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 și la căile de rulare a aeronavelor.
  • S-au implementat fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri și plecări, optimizarea controlului de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână, precum și extinderea la două benzi a fluxului auto de ieșire din aeroport.
  • O misiune a Comisiei Europene a verificat măsurile luate la nivel aeroportuar pentru protecția și securitatea atât a pasagerilor, cât și a operațiunilor aeroportuare, constatând că Aeroportul Internațional Henri Coandă București respectă standardele europene în domeniul securității aviției civile și că măsurile aplicate la nivelul aeroportului sunt în conformitate cu prevederile legislației comunitare.
  • Compania Națională Aeroporturi București a primit confirmarea că respectă standardele europene de siguranță în domeniul aviației, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene. Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internațional Henri Coandă București să opereze în siguranță, fără restricții, inclusiv aeronave de tip long – courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.