Aplicații smartphone pentru frica de zbor

Aplicații smartphone pentru frica de zbor. Teama de zbor este simţită de 25% dintre persoanele care călătoresc cu avionul. Mulţi pasageri pot manifesta doar stări de nervozitate pe durata călătoriei, însă alţii pot suferi atacuri de panică greu de gestionat. Cauzele care declanşează anxietatea sunt numeroase, însă principalii factori declanşatori sunt lipsa controlului, frica de spaţii înguste, teama de înălţime, oboseala, trăirile psihice intense şi imaginarea unor scenarii exagerate.

Aplicații smartphone pentru frica de zbor

Frica de zbor nu trebuie însă să controleze viaţa, să fie motivul pentru care să nu te poţi bucura de vacanţele pe care le-ai visat. Acesta poate fi înfruntată, sau cel puțin controlată! A te elibera de teama de a zbura cu avionul îţi oferă posibilitatea de a alege, de a fi liber, de a-ţi decide acţiunile.

Ce aplicații smartphone pentru frica de zbor îți recomandăm

Armele care te pot ajuta să lupţi cu teama de zbor sunt numeroase, de la participarea la şedinţe de terapie, la realizarea unor activităţi menite să te relaxeze, cum ar fi utilizarea unor aplicații smartphone pentru frica de zbor, cu rol de a îți îmbunătăţi starea psihică. Cele din urmă sunt mai populare, datorită faptului că tabletele şi telefoanele fac parte din viaţa de zi cu zi şi se bucură de promovare online, dar şi din pricina faptului că sunt eficiente.

Aplicațiile smartphone pentru frica de zbor au la bază studii medicale minuţioase, efectele acestora sunt apreciate de pasagerii care manifestă anxietate în timpul zborului cu avionul, însă pot fi folosite cu succes şi pentru tratarea altor tipuri de fobii. În principal sunt create pentru a reduce stresul, anxietatea, îngrijorările; acestea constituie totodată metode eficiente de a îmbunătăţi calitatea timpului petrecut în aeronave.

Aplicaţia Purple Chill vine cu exerciţii de relaxare şi îndepărtare a stresului. Înregistrările audio recomandate cuprind tehnici de detensionare a sistemului nervos şi muscular. Creată de specialiştii Universităţii Northwestern, iniţial în scopul de a trata depresia, şi-a dovedit eficiența şi în cazul pasagerilor care suferă de anxietate în timpul zborului. Poate fi cu uşurinţă descărcată de pe pagina cu aplicaţii a telefonului sau instalată de specialiştii firmelor de reparații tablete.

My Mantra este o altă soluţie, pentru cei ce doresc să se concentreze pe lucruri importante, nu asupra scenariilor exagerate ce pot declanşa teama de zbor. Cu ajutorul acesteia creezi şi descoperi mantre motivaţionale inspirate de imaginile furnizate pe ecran. Mesajele sunt încurajatoare, menite să te ajute să evoluezi în carieră sau pe plan personal. Jocurile de imagini şi cuvinte propuse captează şi orientează atenţia într-o direcţie constructivă.

Aplicaţiile destinate terapiei prin realitate virtuală sunt menite să alunge teama de zbor şi să scadă anxietatea pe durata călătoriilor. Spre deosebire de aplicațiile menţionate anterior, cale care distrag atenţia în timpul zborului, acestea trebuie folosite din timp, integrate într-un program de rutină zilnică pentru a avea efectul dorit. Important este să ţii piept fobiilor şi să lupţi până le învingi.

Practic, aplicaţiile virtuale te aduc în cala avionului şi te determină să parcurgi toate etapele zborului. Uşor, uşor se reinstalează senzaţia de siguranţă şi frica se diminuează, până dispare. Mulţi dintre pasagerii care au apelat la această metodă susţin că aplicaţiile virtuale i-au ajutat să depăşească momentele critice şi să nu mai perceapă călătoria cu avionul ca fiind un capăt de drum, ci o activitate de rutină.

Acum că știi câte ceva despre ce aplicații smartphone pentru frica de zbor ai putea instala data viitoare când călătorești cu avionul, zbor fără frică îți dorim!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.