Are dreptul la ambele cotiere persoana care stă pe mijlocul rândului, în avion?

Scaunele aeronavelor sunt din ce în ce mai mici, iar dezbaterea despre dreptul celui care stă în mijlocul rândului de a folosi ambele cotiere, tot mai încinsă.

Are dreptul la ambele cotiere persoana care stă în mijlocul rândului, în avion?
Airplane interior

Potrivit unui studiu desfășurat de către cei de la British Airways, 67% dintre cei care călătoresc cu avionul consideră că atitudinea potrivită într-o astfel de situație trebuie să vină din partea vecinilor de la margine. Ei ar trebui să aibă inițiativa de a lăsa cotiera de la mijloc liberă.

Dezbaterea se intensifică însă dacă ne uităm la sondajele pe naționalități: cei din U.S. și din U.K., într-o proporție de 42% și 47%, consideră că cel care stă în mijlocul rândului are dreptul de a își revendica singur ambele cotiere. La polul opus, francezii consideră că, dacă s-ar afla pe scaunul din mijlocul rândului, ar evita să le folosească.

Are dreptul la ambele cotiere persoana care stă pe mijlocul rândului, în avion? Da, consideră specialiștii în conduită și bune maniere.

Potrivit acestora, persoana care stă pe scaunul din mijlocul rândului nu se poate bucura de fereastră, ori de spațiul suplimentar oferit de coridor. Și, întrucât celelalte două persoane au deja toate acestea, plus câte o cotieră, celui sau celei dintre ei I se cuvin celelalte două. Pentru a evita neplăcerile însă, experții în bune maniere sugerează că dacă ai ajuns între doi străini și vrei să revendici cotierele, îi poți întreba dacă le poți folosi. Sau poți folosi un separator pentru cotiere, care încape ușor în bagajul de cabină și cu care ai voie în avion. Astfel, toată lumea va zbura fericită.

Te-ai aflat vreodată pe locul din mijlocul rândului? Cum ai procedat? Ai folosit cotierele sau ai aplicat “metoda franceză”?

Personal, chiar acum o lună am călătorit, la zborul de ducere spre Milano, pe scaunul din mijlocul rândului și mi-am revendicat cotierele încă de când m-am așezat. Nu s-a supărat nimeni pentru asta. Pasagera de la geam era prea ocupată să se miruiască (pesemne că îi era teamă de zbor), iar vecinul de pe partea coridorului a adormit buștean în primele 10 minute ale călătoriei, atârnând molatec pe partea opusă, spre coridor.

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.