Cât de sigure sunt călătoriile cu avionul? 2017, cel mai sigur an din istoria Aviației Civile

Cât de sigure sunt călătoriile cu avionul? Cât de sigură este Aviația? Aceaste întrebări – clișeu stau pe buzele tuturor, în special a celor cu frică de zbor. Neîncrezători, ascultă întotdeauna același răspuns, conform căruia “avioanele sunt cel mai sigur mijloc de transport”.

Cât de sigure sunt călătoriile cu avionul?

Dar este adevărat. O arată cifrele. În contextul creșterii substanțiale a numărului de pasageri și a zborurilor, 2017 a fost cel mai sigur an din istoria Aviației Civile. Și mai mult ca sigur – 2018 va aduce o statistică și mai bună.

Astfel, ICAO – Organizația Internațională a Aviației Civile, a lansat recent un raport privind Siguranța Aviației Civile în 2017, dar care conține și indicatori ai perioadei 2013-2017.

Cât de sigure sunt călătoriile cu avionul?

Cât de sigure sunt călătoriile cu avionul?

Potrivit documentului, în 2017 au fost transportați, la nivel mondial, 4.1 miliarde de pasageri. Din această cifră, au fost înregistrate doar 50 de fatalități, ceea ce înseamnă 12,2 la un milliard de pasageri transportați. La fel a scăzut și numărul accidentelor fatale, de la 7 (la nivel de 2016), la 5.

Toate acestea se datorează atât evoluției aeronavelor și tehnologiei, cât și regulamentelor de siguranță. Regulamente care, de fiecare dată când are loc un accident aviatic, aduc noi adăugiri, pentru ca situația să nu se mai repete. Un aspect interesant însă, reflectat de raportul ICAO, arată că 2017 a fost și anul în care au fost elaborate cele mai puține recomandări de safety. Ceea ce se confirmă, încă o dată, faptul că Aviația este din ce în ce mai sigură, spre nivelul absolut.

recomandari siguranta aviatie

Așa că data viitoare când te întrebi “Cât de sigure sunt călătoriile cu avionul?”, să îți aduci aminte următorul lucru: doar 5 aeronave dintr-un miliard de zboruri sunt implicate într-un accident. Dar asta nu înseamnă și că ți se poate întâmpla ceva. Doar 12.2 oameni dintr-un miliard de pasageri pier într-un astfel de accident.

Zbor fără frică îți dorim!

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4,40 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.