Ce lichide sunt admise în bagajul de mână din avion?

Ce lichide sunt admise în bagajul de mână din avion? Pregătirea bagaj de călătorie poate fi o activitate stresantă, mai ales dacă nu cunoașteți care obiecte sunt permise și care sunt interzise în avion. Cunoașterea acestor amănunte va diminua substanțial din timpul acordat pregătirilor, iar în valiză veți avea mai mult spațiu disponibil. De asemenea, împachetarea în bagajul de călătorie doar a obiectelor permise o să vă ajute să utilizați rațional spațiul. În acest articol vă vom ajuta să rezolvați problema referitoarea la cantitatea de lichide din bagaj.

Ce lichide sunt admise în bagajul de mână din avion?

Ce lichide sunt admise în bagajul de mână din avion?

Pentru început trebuie menționat că fiecare aeroport are propriile reguli ce țin de cantitatea de lichide permisă în bagaj.  La fel și companiile aeriene.

Călătorii au voie să dețină doar recipiente cu o cantitate mică de lichide, de regulă 100 ml. Containerele trebuie sa fie transparente și închise.

Din categoria lichidelor fac parte: parfumurile, șampoanele, uleiurile, sosurile, sucurile, apa îmbuteliată, băuturile alcoolice, aerosolii, precum deodorantele și sprayurile  anti bronz. Din aceeași categorie regăsim și balsamul pentru buze, produsele de styling, mierea, pasta de dinți și cașcavalurile moi. Aceste produse pot depăși cantitatea de 100 ml și nu necesită să fie împachetate într-un pachet separat. La boardul avionului pot fi transportate chiar și cartușe pentru imprimantă care nu depășesc volumul de 500 g.

Produsele care fac excepție de la această regulă sunt mâncarea și sucurile pentru copii, medicamentele și produsele înghețate.

În bagaj este admis alcoolul în cantități limitate și trebuie să țineți cont de câteva reguli.

  • Sticla nu trebuie să fie deschisă.
  • Procentul de alcoolemie nu trebuie să depășească 24%.
  • Sunt admise 5 litri de alcool cu procentajul de alcoolemie între 24-70%  per pasager.

Aceste reguli pot să nu fie valabile în unele țări, din acest motiv este necesar să vă consultați o dată în plus cu reprezentanții companiei cu care aveți zborul.

Produsele cumpărate din magazine duty-free necesită o abordare diferită. Pentru fiecare cumpărătură trebuie să prezentați un bon de casă pe care este inclusă ora când a fost realizată achiziția. La fel este important ca recipientele să nu fie sparte sau deteriorate.

Majoritatea țărilor acceptă produsele duty-free cumpărate din altă țară, cu toate că ar fi indicat să așteptați ultimul zbor pentru a face cumpărături, pentru a evita situații mai complicate. Dacă cumpărați produse din magazine duty-free în timpul unui zbor de tranzit prin altă țară, împachetați articolele în bagajul care deja a fost verificat pentru a nu fi verificat din nou la zborul următor de legătură.

Asigurați-vă că lichidele sunt amplasate deasupra hainelor din bagaj pentru a evita să scoateți toate lucrurile din valiză.

Cumpărați-vă din timp un kit de călătorie care conține containere mici, unde să turnați o cantitate suficientă de lichide pentru îngrijirea personală.

Achiziționați articole de igienă care să conțină un volum mic, de până la 100 ml. În asemenea cantități puteți găsi șampon, balsam sau pastă de dinți. În călătorii optați pentru produse 2 în 1, de exemplu șampon și balsam pentru păr, pentru a economisi spațiu. În locul gelului de duș, alegeți un săpun cu aceleași proprietăți, de mici dimensiuni.

Acum că știți despre ce lichide sunt admise în bagajul de mână din avion, vă dorim zboruri relaxate!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,25 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.