Cele mai frumoase scheme de vopsire ale companiilor aeriene

Schemele de vopsire ale aeronavelor, cunoscute sub denumirea de “Livery” reprezintă multitudinea de elemente grafice care personalizează aeronavele de pasageri. Exteriorul avioanelor nu reprezintă doar compania pentru care zboară, prin logo-uri, ci și un veritabil ambasador vizual pentru ținuturile de origine. Un livery creativ și complet oferă pasagerilor o poveste a culturii companiei aeriene și a țării din care face parte, reprezentând aceste valori în întreaga lume.

Iată care sunt Cele mai frumoase scheme de vopsire ale companiilor aeriene:

British Airways. Cu pavilionul Regatului Unit fluturând pe derivă (coadă), aeronavele acestei companii livrează, într-un mod modern, tradiție și eleganță britanică, pe toate rutele și aeroporturile unde acestea sunt prezente.

British Airways
foto: ngabido (flickr)

Etihad. În ultimii ani, compania din Golf a devenit una dintre companiile importante și puternice ale lumii. Livery-ul său alcătuit din forme geometrice inedite simbolizează dunele de nisip care înconjoară Emiratul.

Etihad
foto: 320-ROC (flickr)

Fiji Airways. Fostul Air Pacific, compania aeriană Națională a regiunii, omagiază, prin livery-ul tribal al aeronavelor sale, cultura insulei și valorile sale.

Fiji Airways
foto: Simon Coates (flikr)

Icelandair. Compania promovează ținuturile de poveste ale Islandei prin livery-uri uimitoare, cum ar fi Aurora Boreală de pe unul dintre Boeing 757-urile sale.

Icelandair
foto: stormer43 (flickr)

Hawaiian Airlines. Chiar și la 40 de ani de la înființare, blazonul companiei aeriene, tematica Pualani (floarea cerului), reprezintă unul dintre cele mai puternice, distinctive și frumoase livery-uri ale industriei.

Hawaiian Airlines
foto: Gunnar Kullenberg (flickr)

Acestea sunt însă doar o parte dintre cele mai frumoase scheme de vopsire ale companiilor aeriene. Fiecare operator aerian caută să se evidențieze prin elemente grafice cu/de poveste. Dintre toate companiile aeriene ale lumii, care livery este preferatul tău?

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.