#1. Curiozități din Aviația Comercială: De ce predomină albastrul în interiorul avioanelor?

Când vine vorba de Curiozități din Aviația Comercială, întrebările sunt infinite. Aviația este un domeniu complex și avangardist și întotdeauna vor exista detalii pe care, deși par banale, nu le sesizăm.

Curiozități din Aviația Comercială

Un bun exemplu este culoarea din interiorul aeronavelor. Fie că vorbim de tapițeria scaunelor, ori culoarea altor panouri sau a mochetei – albastrul predomină.

Ai observat asta până acum? Desigur, dacă ai avut curajul să zbori sau să te uiți în jurul tău, în avion.

Sunt multe detalii de care designerii țin cont, atunci când proiectează interiorul unui avion. Trecând peste aspecte precum așezarea scaunelor în așa fel încât să încapă cât mai multe, fără să afecteze locul de la picioare al pasagerilor, culorile joacă un rol extrem de important în starea generală a celor de la bord.

Curiozități din Aviația Comercială: De ce predomină albastrul în interiorul avioanelor?

În primul rând, albastrul nu este doar o culoare ce oferă calm. Albastrul sugerează competență, fiabilitate și putere. Calități pe care orice pasager și-ar dori să le aibă aeronava, cât și echipajul acesteia.

În numeroase culturi, albastrul și verdele sunt culori asociate cu pacea.

“Culorile pot influența percepția oamenilor asupra umidității, temperaturii și chiar aroma. Albastrul este o culoare simbol pentru prospețime, calm și încredere, tehnologie și futurism.”, precizează Virginia Tripp, designer colaborator al Boeing.


Cum să îți înfrunți frica de zbor – articole utile


albastru avion

Albastrul are însă și mici dezavantaje, mai ales în cazul claustrofobilor: face ca zonele colorate astfel să fie percepute ca fiind mai retrase sau de mai mică dimensiune.

Ce efect are albastrul asupra ta?

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.