Curiozități din Aviație: Zborurile actuale, mai lente decât cele din anii ’70. Care este motivul?

Curiozități din Aviație: Durata curselor comerciale din prezent este mai mare decât cea din perioada anilor 1970 – 1995, în ciuda avansului tehnologic din Aviație, arată o comparație făcută de MIT Alumni.

Potrivit acestora, dacă în anii ’70 un zbor New-York – Texas dura două ore și 37 de minute, în prezent acesta durează 3 ore și 50 de minute. La fel, un zbor de la Madrid la Barcelona a cărui durată era de 55 de minute, în 1995, în prezent este de o oră și 15 minute.

viteza zbor

Acestea sunt însă doar două exemple, descoperirea fiind valabilă pe toate rutele aeriene. Care este motivul?

Economia de carburant – bilete de avion ieftine pentru pasageri

Companiile aeriene pot face, anual, economii de milioane de litri de carburant dacă zboară “la consum”. Tot MIT Alumni relevă și diferențele din viteza de zbor: în prezent aeronavele comerciale au viteze de zbor, la croazieră, cuprinse între 850 km/h și 950 km/h, în vreme ce, în anii cu care se face comparația, aeronavele Boeing 707 zburau cu aproximativ 972 km/h.

Așa se face că, potrivit unor rapoarte, Jet Blue a economisit 10 milioane de lire în 2008 încetinind toate zborurile cu 2 minute.

Iar zboruri mai economice pentru companiile aeriene înseamnă și bilete mai ieftine pentru tine și alți pasageri.

Un alt considerent al faptului că zborurile comerciale sunt mai lente este reprezentat de aglomerarea rutelor aeriene. Este evident că nu putem compara numărul de aeronave care zboară, în fiecare moment, în întreaga lume, și nici de fluxul de pe aeroporturi, cu cele de acum câteva zeci de ani.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.