De ce este răcoare în avion și ce sfat îți oferă, pentru a călători confortabil, pasagerii care zboară frecvent

Cu siguranță te-ai întrebat de ce este răcoare în avion atunci când ai zburat, având încă un motiv să tremuri, în afara fricii de zbor pe care o manifești.

Sau poate că nu ai zburat niciodată, iar niște sfaturi despre ținuta recomandată, în cazul în care vrei să călătorești relaxat, ți-ar fi binevenite.

De ce este răcoare în avion

Temperatura de la bordul aeronavelor comerciale este în general ușor scăzută, pentru a preveni starea de leșin a celor de la bord. Aceasta poate surveni din cauza hipoxiei, un fenomen ce apare atunci când corpul uman este mai puțin oxigenat și expus la o presiune scăzută, cum este când te afli într-un avion de pasageri, la zeci de mii de metri altitudine. La bordul aeronavelor, presiunea este echivalată cu cea de la o înălțime de 3.000 de metri altitudine, pentru a exista o diferență mai mică între interior și exterior.

Cum să îți faci zborul mai confortabil

Cei care călătoresc frecvent spun că cea mai bună soluție pentru a te simți confortabil este să te îmbraci în mai multe straturi de haine. Astfel, îți va fi ușor să te adaptezi la temperatura de la bord. Chiar și dacă vei zbura cu o aeronavă performantă, capabilă să își ajusteze temperatura pentru fiecare rând în parte.

Oricum, dacă vreodată te vei afla într-un avion și îți va fi răcoare, le poți cere o pătură însoțitoarelor de bord. Vor fi bucuroase să te ajute să ai parte de o experiență mai plăcută la bordul avionului.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.