De ce nu este recomandat să bei alcool înainte sau în timpul zborului

Știu că îți este tare frică să călătorești cu avionul și că ai face orice pentru a îți ameliora anxietatea, alcoolul fiind una dintre soluțiile la care apelezi.

Fie că îl bei înainte sau în timpul zborului, trebuie să știi că acesta nu aduce deloc beneficii pozitive, așa cum îți imaginezi: chiar și o înghițitură de alcool se resimte de câteva ori mai puternic în avion decât la sol și accelerează îngrijorător deshidratarea.

Efectele alcoolului asupra corpului uman 

După ce bei, durează între 30 și 60 de minute pentru ca alcoolul ajuns în corp și în sânge și să își atingă efectul maxim. Pe măsură ce consumi mai mult, ajungi ca acesta să nu mai poată fi metabolizat corespunzător de ficat, iar excesul să ajungă la creier, unde va acționa ca un sedativ, încetinind transmisia și impulsurile dintre celulele nervoase răspunzătoare de gândire și mișcare. Totodată, alcoolul în exces te deshidratează puternic.

alcool in avion

De ce nu este recomandat să bei alcool înainte sau în timpul zborului

În timpul unui zbor, presiunea din cabină este mai mică decât pe Pământ. Ca să ai un termen de comparație, aceasta echivalează cu cea de la 1.800 – 2.500 de metri altitudine. Expus la o astfel de presiune, corpul tău are o abilitate scăzută de a absorbi oxigenul. Medical vorbind, se numește hipoxie, dar nu te speria, este ceva normal, deloc dăunător în aceste condiții “controlate”.

În aceste condiții, o bere băută înainte de zbor sau în timpul zborului poate fi resimțită ca… 2 sau chiar 3, în funcție de metabolismul fiecăruia. Într-un avion aflat la altitudinea de croazieră, alcoolul ajunge mai repede la creier decât pe Pământ.

Un alt aspect de luat în calcul pentru care nu este recomandat să bei alcool înainte sau în timpul zborului este faptul că aerul dintr-o aeronavă este uscat și, împreună cu efectul diuretic al consumului de alcool ai toate șansele să devii deshidratat mult mai repede decât ți s-ar întâmpla pe Pământ, consumând aceeași cantitate.

bautura mini avion

Din această cauză, la bord sunt comercializate doar băuturi îmbuteliate în cantități “mini”.

Sper că ai înțeles de ce nu este recomandat să bei alcool înainte sau în timpul zborului și că, de acum înainte, nu te vei mai păcăli astfel ci vei alege, mai degrabă, să te hidratezi.

Zbor fără frică (și fără alcool) îți doresc!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.