Îmbarcarea cu recunoaștere facială, implementată în premieră pe cursele Lufthansa, de pe un aeroport din SUA

Lufthansa, companie aeriană care operează și în România, deschide noi orizonturi în călătoriile aeriene. Operatorul este primul care implementează o nouă metodă de îmbarcare pentru pasageri – îmbarcarea cu recunoaștere facială. Soluția elimină verificarea pașaportului și a altor documente, fiind necesară în contextul creșterii numărului de pasageri și de curse aeriene.

îmbarcarea cu recunoaștere facială Lufthansa

Sistemele de îmbarcare cu recunoaștere facială sunt instalate în Terminalul 1 (Terminal One/TOGA) al JFK, din SUA. Companiile Air France, Japan Airlines și Norwegian Airlines ar urma și ele să implementeze tehnologia. Prin intermediul ei, vor putea fi îmbarcați 500 de pasageri în mai puțin de 20 de minute.

În următorii patru ani, este de așteptat ca tehnologia biometrică ce permite îmbarcarea cu recunoaștere facială să acopere mai mult de 97% din călătoriile cu liniile aeriene comerciale. Platforma biometrică este proiectată să identifice pasagerii după doar o scurtă privire asupra unei camere video. Cu un singur pas, eligibilitatea acestora este validată fără a fi necesar să prezinte un pașaport sau un permis de îmbarcare.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.