Măsură fără precedent în Aviația Comercială: însoțitoarele de bord care nu mai sunt obligate să se machieze

Măsură fără precedent în Aviația Comercială: însoțitoarele de bord care nu mai sunt obligate să se machieze. Decizia, destul de îndrăzneață, le aparține, celor de la Virgin Atlantic, culmea cunoscuți în alte condiții pentru cultivarea unor stereotipuri în domeniu.

În plus, însoțitoarele de bord ale companiei au acum libertatea de a purta și pantaloni, nu doar rochii.

„Ne dorim nu doar să le oferim confort colegelor noastre, ci și libertatea de a se exprima așa cum simt ele, în fiecare zi, la locul de muncă. Ajutarea oamenilor să fie ei înșiși este esențială pentru dorința noastră de a fi o companie iubită”, declară reprezentanții Virgin Atlantic.

Companiile aeriene au o istorie bogată în ceea ce privește sexualizarea însoțitoarelor de bord, iar stewardesele au avut întotdeauna de raportat abuzuri în acest sens, atât din partea pasagerilor, cât și a unor colegi de breaslă.  

Crezi că măsura luată de către cei de la Virgin Atlantic ar putea contribui la combaterea acestei atitudini față de ele? 

 Ce “politici ale frumuseții” au unele companii aeriene?

Cei de la Qantas le cer însoțitoarelor de bord să poarte cel puțin mascara și ruj. Totodată, au la dispoziție doar două alegeri în ceea ce privește aranjarea părului.

Politica celor de la Emirates obligă însă la folosirea unui singur tip de ruj – roșu, specific nuanței companiei aeriene. Într-un tipar asemănător, însoțitoarele de bord ale Singapore Airlines trebuie să folosească farduri de pleoape în culori asociate rolului pe care îl au în cabină.

Iar dacă aceste măsuri ți se par exagerate… ei bine, în 2017 – El Al și-a obligat însoțitoarele de bord să poarte tocuri înalte la întâmpinarea pasagerilor, reinstalând o politică la care se renunțase. De departe însă, o măsură intrigantă a fost cea a Pakistan International Airlines, care și-a obligat însoțitoarele de bord să slăbească.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.