#OameniAiAviatiei: Mohammed Abdelmonem, instructor de zbor deasupra piramidelor Egiptului

De curând, l-am descoperit pe rețelele sociale pe comandantul Mohammed Abdelmonem, unul dintre piloții care au alcătuit cea mai mare formație de aeronave ultraușoare văzută de noi vreodată. 50 de aparate, printre care și motodeltaplanul pilotat de Mohammed, au zburat deasupra Egiptului, promovând astfel frumusețea aviației generale.În acest scurt interviu din seria #OameniAiAviatiei, am stat de vorbă cu Mohammed Abdelmonem, instructor cu peste 5.600 de ore de zbor, despre pasiunea sa pentru zbor, despre cum nu a lăsat piedicile să îl împiedice să își urmeze visul de a fi pilot, dar am aflat și sfaturile sale pentru cei cu frică de zbor.

Cum și când a apărut aviația în viața ta?

Una dintre primele mele amintiri este de la 6 ani, când aveam un avion de jucărie.

A fost jucăria mea preferată și am ținut-o aproape de mine tot timpul, chiar și când mă duceam la culcare.

Mai târziu în viață, am citit orice revistă de aviație pe care am putut să pun mâna, deoarece zborul era deja o pasiune care mă fascina și pe care, după liceu, am decis să o urmez. Am aplicat la o școală de aviație, viața mi-a schimbat însă planurile, dar nu am renunțat și m-am îndreptat către zborul ultraușor, recreativ.

Din 2011, zbor ca instructor și îi pregătesc pe alții să își urmeze visul.

zbor cu motodeltaplanul

Zborul îmi dă un sentiment de libertate și de aventură pe care nu le-am putut găsi nicăieri altundeva. Sper să continui să explorez cerul pentru mulți ani de acum înainte.

Ce reprezintă astăzi aviația pentru tine?

Ca profesionist al aviației, am ocazia să călătoresc în locuri noi, să cunosc oameni noi și să învăț despre diferite abilități și culturi.

În general, experiența mea în industria aviației a fost incredibil de plină de satisfacții și mi-a îmbogățit viața în multe feluri. Sunt recunoscător pentru oportunitățile pe care le am și aștept cu nerăbdare să continui să cresc și să învăț în acest domeniu.

Câteva lucruri pe care le-ai învățat prin prisma aviației și se aplică și în viața de zi cu zi?

Această carieră îmi permite să obțin o perspectivă globală și să-mi extind cunoștințele dincolo de aviație. De asemenea, m-a învățat importanța adaptabilității și a rezolvării problemelor într-un ritm rapid, în diferite contexte.

Cel mai frumos zbor al tău de până acum?

Aș putea nominaliza un zbor deasupra Sharm el-Sheikh, un oraș din sudul Sinaiului, cu vedere la Marea Roșie. Este un loc frumos, mistic, unde te poți bucura în același timp de priveliștile munților și de minunatele nuanțe de albastru ale mării.

motodeltaplan egipt

Ai un mesaj pentru care citesc acest articol și pentru cei cu frică de zbor?

Mulți dintre noi cunoaștem pe cineva căruia îi este frică să zboare. Trebuie să îi ajutăm să își depășească temerile – fie să îi încurajăm să caute ajutor profesional, fie să le oferim sprijin și înțelegere, cum ar fi să îi însoțim în câteva zboruri, pentru a le atenua anxietatea.

Cel mai important este să arătăm simpatie, înțelegere, pentru că majoritatea ne închidem în noi și nu dorim să împărtășim preocupările cu ceilalți. Odată ce sunt pregătiți să accepte ajutorul, aveți încredere în cursurile dedicate aviofobiei și a instrumentelor create pentru ca cei cu frică de zbor să dețină controlul temerilor lor.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.