#OameniAiAviatiei: Pilots N Paws, piloții care le dau animalelor o nouă șansă la viață

Traversează America în lung și în lat pentru a salva necuvântătoare. Prin zbor! Peste 6.000 de piloți voluntari zboară anual și dau o nouă șansă la viață tuturor animalelor aflate în căutarea unui stăpân, ori care au nevoie de ajutor medical. De la câini, pisici, porci, reptile și iepuri, Familia Pilots N Paws încearcă să schimbe statisticile îngrijorătoare de pe teritoriul SUA, iar animalele să ajungă într-un cămin iubitor, nu să piară în diferitele centre unde sunt adunate de pe străzi.

pilots n pawsToată povestea a început acum 13 ani, în 2008, când Debi Boies – iubitor de animale și Jon Wehrenberg – pilot, s-au cunoscut, iar Jon a fost de acord să transporte un doberman salvat din Florida în Carolina de Sud, către o nouă familie. Aventura a fost un succes, așa că misiunea de a zbura gratuit pentru salvarea animalelor s-a conturat destul de rapid.

„Se bucură că zboară! Din ce ne povestesc piloții voluntari, majoritatea animalelor transportate parcă simt că urmează ca viața lor să se schimbe în bine. Puține sunt cele care este necesar să fie sedate, dar mai sunt și cazuri când zgomotul ritmic al motorului le adoarme”, ne-au povestit reprezentanții Pilots N Paws.

Într-un nou interviu din seria #OameniAiAviatiei, am stat de vorbă cu Eduard Seitan despre misiunea pe care și-a asumat-o ca voluntar în cadrul asociației.

Salut, Eduard, mulțumim pentru timpul acordat. Povestește-ne puțin cum a început totul, în cazul tău:

Zbor de peste 14 ani, dar niciodată nu pot spune că am avut un scop predefinit. Zburam… ca să zbor, ori să ajung în locuri de camping unde să mă relaxez. Acum 3 ani însă, am avut ocazia să cunosc reprezentanți ai Pilots N Paws. Nu am stat deloc pe gânduri, am aplicat imediat ca voluntar în cadrul Asociației, iar în ajunul Anului Nou aveam deja și prima misiune. Phoebe, un boxer care nu a avusese deloc o viață ușoară, ce trebuia să ajungă la noua sa familie din Idaho. Din acel moment, mi-am găsit motivația de a zbura. Scopul.

eduard pilots n paws

Cum ai ocazia să zbori destul de mult în locuri și misiuni atât de diferite, ai putea nominaliza cele mai frumoase momente petrecute în aer, ca voluntar?

Wow, chiar dacă zbor doar de 3 ani pentru Pilots N Paws, trebuie să recunosc că s-au adunat ceva aventuri. Dacă fac un mic calcul, sunt aproximativ 95 de misiuni la care am participat, și de animale pe care le-am ajutat. În particular însă, nu pot nominaliza un singur moment, dar pot să vă povestesc câteva.

animal rescue

Bella, un câine care a intrat în Ambasada US din Macedonia și a refuzat să mai plece, Columbia, Feathers și Canelo – 3 suflete pe lista scurtă de eutanasie, cu câteva ore rămase de viață. George, cățelul lipsit de vedere. Hero și Frank, doi câini atât de slabi încât nu mai puteau sta pe picioarele lor, cu arsuri pe tot corpul de la artificii. Și multe alte animale, care pentru mine reprezintă „cel mai frumos zbor”.

Dar o poveste care te-a impresionat în mod special?

Cu siguranță povestea lui Ranger, un cățel de doar 5 săptămâni care avea nevoie de o operație, și pentru care s-a mobilizat o comunitate întreagă. Din păcate, nu a supraviețuit, dar a rămas în mintea mea.

O situație neplăcută, mai dificil de gestionat când pasagerul este necuvântător: cum ar putea fi gestionat un caz special în cazurile de față?

De multe ori, pasagerii sunt fie asigurați în locuri stabile din avion, însă de cele mai multe ori își fac culcușul chiar și în brațele mele. Caz în care, o eventuală evacuare s-ar face cu ușurință.

Ai un mesaj, un sfat pentru cititorii cu frică de zbor ai acestui articol?

Experimentați zborul alături de un instructor! Cu ajutorul acestuia, veți înțelege cum funcționează lucrurile și vă veți simți mai confortabil să zburați ulterior!

Susține și tu misiunea Pilots N Paws, cu o simplă donație și trimite dovada pe office@zborcadou.ro. Primii 3 donatori vor primi din partea #AsociatiaIubimAviatia un voucher pentru un zbor introductiv cu avionul!

 

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Un comentariu pentru articolul “#OameniAiAviatiei: Pilots N Paws, piloții care le dau animalelor o nouă șansă la viață

  1. Georgiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.