România este vicecampioană mondială la acrobație aeriană!

România este vicecampioană mondială la acrobație aeriană!

România vicecampioană mondială la acrobație aeriană

România este vicecampioană mondială la acrobație aeriană, clasa Advanced, una dintre cele mai dificile competiții din ierarhia complexității acestui sport aeronautic – prin cei 8 reprezentanți ai echipei de la Aeroclubul României.

Astfel, în cadrul Campionatului Mondial, recent desfășurat în Statele Unite, sportivii României au obținut următoarele rezultate:

  • Medalia de argint, la proba pe echipe, care a luat în considerare rezultatele primilor trei piloți din fiecare echipă – George Rotaru, Dan Ștefănescu și Vlad Alexandru Popescu.
  • Medalia de argint pentru Dan Ștefănescu, la proba nr.3 și încă două medalii de bronz, la proba 2 și clasamentul individual.
  • Medalia de bronz pentru Vlad Alexandru Popescu, la proba nr.1
  • Nu în ultimul rând, în semn de recunoaștere a eforturilor depuse pentru dezvoltarea echipei de acrobație a României, George Rotaru, directorul general al Aeroclubului României, a primit titlul de team-manager al anului 2023.

Extra 330SC Aeroclubul României

” Nu trebuie să uităm faptul că acrobația cu avionul este un sport extrem de solicitant și toate aceste performanțe nu ar fi posibile fără o pregătire continuă, antrenamente intense, ore întregi petrecute la aerodrom și, mai presus de toate, iubire și pasiune pentru zbor.”, spun reprezentanții de la Aeroclubul României.

Noi îi felicităm pe această cale pentru rezultatele obținute, precum și pentru promovarea aviației românești în lume.

Pentru toate acestea vă mulțumim, dragilor!

*Foto: Aeroclubul României

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.