S.O.S. Aterizare forțată (Plane) – 3 lecții pe care le înveți dacă îl vezi, și care te ajută cu frica ta de zbor

S.O.S. Aterizare forțată (Plane) este cel mai nou film cu și despre aviație, de pe marile ecrane.

Și, cu toate că ai spune că fix un film de acțiune cu aterizări forțate ai nevoie să vezi, la ce frică de zbor ai, noi te îndemnăm să mergi în cinematograf. Această peliculă are cel puțin 3 lecții pe care să le înveți, și care te vor ajuta cu problemele tale cu aviofobia, chiar dacă acțiunea este, desigur, dusă la extrem, în stil hollywoodian:

  1. Avioanele sunt niște mașinării aproape indestructibile. Trecând peste scenariul în care avionului îi sunt „prăjite” de o descărcare electrică toate sistemele electronice – lucru prea puțin posibil în zilele noastre (ca idee, niciun avion modern, cel puțin din anii 1970 încoace, nu a mai fost afectat / doborât de fulgere), vei observa că există întotdeauna un back-up la back-up, iar aparatul de zbor poate ajunge la o destinație alternativă.
  2. Ești pe mâini bune. Piloții sunt și ei oameni care își doresc să se întoarcă la familiile lor teferi. Ei poartă o responsabilitate imensă, pe care și-o asumă și pentru care vor face orice: „Este avionul meu, responsabilitatea mea”, spune comandantul în film, pe un ton hotărât, care îți face „pielea de găină”. Tot în acest context, vei descoperi cât de bine pregătiți sunt piloții pentru situațiile speciale, procedurile care se urmează în acest caz și modul în care se iau deciziile, la rece.
  3. Importanța utilizării centurii de siguranță, pe tot parcursul zborului. Nu vom da spoilere, vei descoperi singur(ă) de ce este vital să asculți instrucțiunile însoțitorilor de bord.

PS: Filmul îl are pe Gerard Butler în rolul principal. Și ce rol!

Gata cu vorbăria, te lăsăm să te duci să îl vezi și așteptăm ca apoi să ne lași un comentariu, să ne spui cum ți s-a părut. Vizionare plăcută!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.