Statistici uimitoare, dar reale: Scrisul neinteligibil, de mână, al doctorilor – de 97 de ori mai periculos decât zborul!

Ne-am obișnuit să comparăm siguranța zborului cu mersul cu automobilul, trenul, sau orice alt mijloc de transport. Există însă comparații mai neașteptate pe care le putem face, și care ar trebui să ne încurajeze să zburăm cu încredere și să lăsăm frica de zbor deoparte.

Ca de exemplu, următoarea statistică: Scrisul neinteligibil al doctorilor este de 97 de ori mai periculos decât zborul! Cu alte cuvinte, ai mai multe șanse să pățești ceva din cauza scrisului greu de înțeles al medicului, decât dacă zbori cu avionul.

Chiar dacă sistemele electronice de prescriere a rețetelor sunt disponibile cu ușurință, mulți medici încă folosesc hârtia și pixul. Iar acest lucru duce, potrivit unui raport din 2021 al Institutului de Medicină din SUA, la 1,5 milioane de răniri din cauza faptului că farmaciștii și lucrătorii din domeniul sănătății citesc greșit scrisul de mână neglijent. Desigur, tot scrisul lor, măcar dacă s-ar înțelege mai bine unii pe alții.

Totodată, mai grav este că aceste erori de scriere, care implică medicamente eliberate pe bază de rețetă, ucid până la 7.000 de americani în fiecare an. Ireal de mare impactul scrisului urât, nu?

Aviația, mai sigură de la an la an: doar 72 de decese în 2023

La polul opus, Aviația continuă să facă progrese în materie de siguranță. Așa se face că 2023 a  înregistrat cele mai bune rezultate din istorie: nu s-au înregistrat accidente mortale, în care să fie implicate avioane mari de pasageri. A avut loc un singur accident fatal, în care a fost implicată o aeronavă cu turbopropulsie, de categorie mai mică, în care au pierit 72 de persoane.

În concluzie, data viitoare când vă gândiți că zborul este periculos, amintiți-vă că scrisul medicului vostru este de 97 de ori mai probabil să vă pună în pericol, decât călătoria cu avionul.

Zboruri liniștite și sigure tuturor!

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.