Studiu: cum tratează pasagerii obligația de pune telefonul pe mod avion în timpul zborului

mod avion

Cu siguranță te-ai aflat, cel puțin o dată, într-un avion la bordul căruia cineva de lângă tine vorbea la telefon în timpul aterizării sau decolării, sfidând însoțitorii de bord și instrucțiunile de setare pe „mod avion” sau de oprire al terminalelor mobile. Ei bine, o cercetare realizată de operatorii de telefonie arată că 1 din 15 pasageri procedează astfel.

Telefoanele mobile interferează mai degrabă cu mijloacele de comunicații ale aeronavelor, punând zborul în dificultate

Cu toate acestea, doar 67% dintre pasageri urmează instrucțiunile cu privire la telefonul mobil, iar bărbații sunt cei mai „rebeli” când vine vorba de acest lucru. Tot peste 60% dintre pasagerii chestionați de către cei de la AT&T cred că aparatele mobile pot interfera, restul considerând că această regulă poate fi încălcată.

Același studiu mai scoate la iveală și alte obiceiuri proaste pe care pasagerii le mai au când vine vorba de subiect: ascultarea muzicii și vizualizarea de filme fără căști, discuțiile la telefon cu voce tare înainte de a decola sau înainte de debarcare, utilizarea celularelor, tabletelor și laptopurilor cu o luminozitate deranjantă a ecranelor.

Ce spun profesioniștii

Potrivit unor rapoarte neoficiale, sunt înregistrate cazuri de punere în pericol a siguranței în zbor, despre care se crede că ar fi putut fi cauzate de folosirea dispozitivelor electronice.

O analiză din 2006 a bazei de date de incidente aeronautice indentifică 125 de situații de interferență cauzate de gadgeturi, dintre care 77 sunt definite ca fiind “în stransă legatură”.

Ce sfaturi îți oferim noi

Să asculți întotdeauna însoțitorii de bord. Poți să îți faci check-in-ul și postarea de vacanță pe Facebook înainte de îmbarcare, tot atunci să dai și ce apeluri și mesaje mai ai de trimis, iar apoi să folosești telefonul ca pe o simplă cameră foto și video, setat pe “mod avion”.

Zbor fără frică îți dorim, cu telefonul pe „mod avion”!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.