Trolerele mici nu mai zboară gratuit. O nouă politică de bagaje la Ryanair

Trolerele mici nu mai zboară gratuit în cabină, cu Ryanair, din noiembrie. Astfel, orice geantă cu o dimensiune mai mare de 20 de litri, care nu încape sub scaunul din față, va fi taxată cu 6-8 lire sterline, anunță reprezentanții operatorului aerian.

Noua politică de bagaje Ryanair

Pasagerii care aleg să zboare cu Ryanair nu vor mai avea gratuitate decât pentru bagajele de mici dimensiuni, cum ar fi rucsacii sau gențile personale. Trolerele dedicate compartimentului de deasupra scaunelor, de 10 kilograme, considerate până acum și ele bagaje de mână, vor fi taxate. În plus, cei care vor vrea să aibă acces la respectivul bagaj și să îl verifice pe parcursul zborului vor fi nevoiți să plătească încă o taxă. Singurii care nu vor plăti și vor avea în continuare gratuitate sunt cei care achiziționează deja “priority boarding”.

Compania aeriană a susținut modificarea politicii de bagaje prin faptul că majoritatea clienţilor săi nu vor fi afectaţi: 30% deja cumpără bilete de îmbarcare prioritare, iar alte 30% deja călătoresc cu un singur bagaj mic, scrie adevărul.

Ryanair a spus că schimbarea va fi neutră din punct de vedere al veniturilor, deoarece mulţi oameni vor prefera să călătorească cu valize mai mici pentru care să plătească mai puţin, spunând că scopul acestei decizii este de a reduce întârzierile generate de prea multe verificări ale bagajelor la poarta de îmbarcare.

“Această nouă politică va accelera îmbarcarea şi va reduce întârzierea zborurilor. 60% din clienţi nu vor fi afectaţi de aceste schimbări şi ne aşteptăm ca ceilalţi 40% fie să aleagă să cumpere un pachet prioritar sau să aibă un bagaj de mai puţin de 10 kg, fie vor alege să călătorească cu un bagaj foarte mic, pentru care nu va plăti nimic”, a declarat Kenny Jacobs, şeful departamentului de marketing al Ryanair.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.