Turcii fac istorie: elimină întârzierile aeronavelor cu un sistem automatizat de alimentare

sistem alimentare combustibil

Aeroportul Istanbul și-a propus să treacă la un sistem automatizat de alimentare. Cu ajutorul lui, cele peste 700 de aeronave care îl tranzitează zilnic vor putea respecta mai bine programul zborurilor.

Soluția care va fi implementată pe Aeroportul Istanbul vine în întâmpinarea nevoii companiilor aeriene de a câștiga timp, în contextul în care aglomerarea rutelor și aeroporturilor este din ce în ce mai mare. Potrivit legislației în vigoare, alimentarea cu combustibil nu se poate face până la debarcarea tuturor pasagerilor, ceea ce înseamnă, în medie, că între cursele aeriene rămân maximum 60 de minute pentru pregătirea avionului pentru următoarea plecare. Poate părea suficient timp, dar când siguranța este pe primul plan, iar procedurile se desfășoară într-un ritm alert, coordonatele se schimbă.

Turcii fac istorie: elimină întârzierile aeronavelor pe Aeroport Istanbul cu un sistem automatizat de alimentare. Cum își propun să facă acest lucru?

Ideea de a îmbunătăți timpii de alimentare cu combustibili al aeronavelor și de a eficientiza acest proces le aparține celor de la Getac. Ei vor implementa 60 de hidranți, pe întreaga suprafață de 6.5 milioane de metri pătrați ai platformei. Printre avantajele acestora se numără decongestionarea platformei și sporirea gradului de siguranță al operațiunilor.

Aceasta nu este însă singura știre venită cu privire la dezvoltarea acestui aeroport. Se estimează că, până în 2027, cele 6 piste ale Aeroportului Istanbul, împreună cu cele 4 terminale, vor putea deservi peste jumătate de milion de pasageri zilnic și până la 200 de milioane de pasageri anual. Adică de două ori mai mulți decât Aeroportul Hartsfield – Jackson Atlanta International, cel mai aglomerat aeroport din lume în prezent.

Ai fost vreodată pe Aeroportul Istanbul?

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.