Wizz Air a recepționat a 100-a aeronavă din flotă. Care este vârsta medie a aparatelor de zbor ale companiei

Operatorul low-cost Wizz Air a recepționat, în cadrul unui eveniment la baza sa din Budapesta, a 100-a aeronavă din flotă: un Airbus A321ceo, vopsit într-un livery special, care să marcheze evenimentul.

Aeronava de 230 de locuri are un design interior oprimizat, denumit “Smart Lavs”, ce permite instalarea mai multor scaune și o înclinare mai pronunțată a spatarelor. Noul aparat de zbor va opera în întreaga rețea Wizz Air ce include 141 de destinații din 44 de țări.

Cu ocazia evenimentului, reprezentanții companiei au anunțat că, în următorii ani vor recepționa încă 268 de Airbus-uri din gama A320. Tot în premieră, au inaugurat și Fundația WIZZ, care își va concentra activitatea pe 4 domenii: sănătate, educație, îngrijire pentru copii și ajutor de urgență.

Care este vârsta medie a avioanelor din flota Wizz Air

Planurile de viitor ale Wizz Air sunt susținute de comenzile deja angajate pentru alte 268 de aeronave de ultimă generație, pentru livrare până la sfârșitul anului 2026, ceea ce va aduce flota la aproape 300 de aeronave, transportând 100 de milioane de pasageri pe an. În momentul de față, în companie, sunt angajați peste 10.000 de oameni.

Flota Wizz Air are o vârstă medie de 4,6 ani, din care fac parte cele mai eficiente aeronave Airbus la ora actuală. În plus, acesteia i se va adăuga, în 2019, primul avion din familia Airbus A320neo, o aeronavă ale cărei motoare cu tehnologie de ultimă generație vor asigura o reducere cu 10% a costurilor unitare față de actualul Airbus A321ceo. Aeronavele vor fi propulsate de motoarele Pratt & Whitney PW1100G-JM, motorul cel mai ecologic și cel mai silențios din clasa sa, care va oferi un avantaj de combustibil de cel puțin 16% comparativ cu modelul A321ceo.


Precizare FricaDeZbor.ro: Trebuie să menționăm faptul că vechimea unei aeronave nu este relevată doar de vârsta în ani, ci și de numărul de zboruri efectuate într-o perioadă, cicli de presurizare-depresurizare și alți factori. Astfel, o aeronavă de acum 10 ani, nu va fi mai puțin sigură decât una de ultimă generație, ci mai degrabă va avea un consum mai mare de carburant și va oferi mai puțin confort pasagerilor.


 „Când am început activitatea Wizz Air în 2004, am știut că această companie aeriană va schimba viața oamenilor și va oferi zboruri accesibile pentru mai mulți oameni decât oricând. Concentrarea noastră absolută asupra realizării celui mai scăzut cost posibil de operare și, prin urmare, furnizarea celor mai mici prețuri de pe piață, a făcut ca Wizz Air să devină o companie aeriană de 100 de avioane la numai 14 ani de la primul său zbor. O și mai impresionantă creștere se va produce de acum înainte, întrucât așteptăm cu nerăbdare livrarea aeronavelor A320neo la începutul anului 2019, dotate cu tehnologie de utlimă generație. Cu sprijinul continuu al partenerilor noștri pe termen lung, Airbus și Pratt & Whitney, precum și cu acordurile de ratinguri de credit pentru investiții, toate acestea ne vor conduce spre obiectivele noastre de a deveni liderul incontestabil de costuri reduse și una dintre primele cinci companii aeriene din Europa, precum și oferirea de oportunități de călătorie fără egal și unice la cele mai mici prețuri pentru și mai mulți pasageri.” – a declarat József Váradi, Wizz Air Chief Executive Officer.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.