Wizz Air, compania cu cea mai mică amprentă de mediu din Europa, propune renunțarea la clasa business

Wizz Air, compania cu cea mai mică amprentă de mediu din Europa, propune renunțarea la clasa business pentru operatorii tradiționali. Potrivit reprezentanților companiei, Clasa business ar trebui scoasă de pe orice zbor scurt: pasagerii acesteia contabilizează un impact dublu asupra mediului din perspectiva emisiilor, față de un pasager de la economy.

József Váradi, CEO Wizz Air Holding:

Wizz Air este dedicată aviației sustenabile și lansăm un apel către companiile tradiționale să își desfășoare activitatea într-o manieră responsabilă și să înceteze să mai opereze cu locuri libere pe zborurile scurte, de sub 5 ore. Industria în ansamblu trebuie să fie mai agresivă și să interzică clasa business pe zborurile scurte. Totodată, lansăm un mesaj către pasageri să facă alegeri informate când își rezervă un zbor. Vremea călătoriilor în stil vechi a apus, la fel și clasa business.

Flota de aeronave Wizz Air are cel mai mic nivel de emisii de CO2

Potrivit unui comunicat de presă emis, Wizz Air operează în prezent cu cel mai mic nivel de emisii de CO2/pasager dintre toate companiile aeriene competitoare – 56,8g/pasager/km în octombrie 2019. Modelul de business ultra low cost WIZZ se bazează pe un grad de încărcare crescut (95% în primul semestru din 2020) și o configurație optimizată de cabină, pentru a face transportul aerian sustenabil și pentru a reduce cât mai mult posibil emisiile de CO2/pasager.

Wizz Air s-a angajat să reducă în continuare emisiile cu 30% pentru fiecare pasager în următorii 10 ani și lansează un apel către alte companii să facă la fel. Este o problemă a industriei ce necesită soluții la nivel de industrie. Piața aeriană trebuie să fie în ansamblu mai agresivă în ceea ce privește obiectivele pentru a face cu adevărat diferența.

Operatorul low cost, cu o flotă cu vârstă medie de 4,5 ani – una dintre cele mai tinere flote de aeronave din lume – este preocupat constant de problematica eficienței și a sustenabilității. În acest sens, Wizz Air are o comandă fermă de 268 dintre cele mai eficiente aeronave cu un singur culoar din lume.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.