Zbor fără turbulențe! Boeing colaborează pentru implementarea unui sistem care să detecteze turbulențele severe

Zbor fără turbulențe! Asta ne dorim cu toții, în special cei care se tem de zbor. Iar dacă până acum acestea puteau fi doar “intuite” de către piloți, tehnologia începe să se dezvolte și în această zonă. Recent, printr-un comunicat de presă, a fost anunțat că Boeing colaborează pentru implementarea unui sistem care să detecteze turbulențele severe împreună cu cei de la JAXA – acronimul de la Agenția Spațială Japoneză.


Citește și: Încălzirea globală agravează turbulențele


turbulențe

Sistemul, despre care se speră că va fi implementat din 2023, are la bază un radar laser extrem de avansat. Potrivit cercetătorilor, aparatul va “lansa” raze de lumină invizibile ochiului uman, cu ajutorul cărora va culege date cu privire la mișcările maselor de aer. În primele teste efectuate, radarul celor de la JAXA a detectat turbulențe aflate la 17,5 kilometri în fața aeronavei.


Ce înseamnă pentru tine frica de zbor? Cât de multă frică îți este de turbulențe? Ajută-ne să… te ajutăm, completând chestionarul “Românii și frica de zbor”.


Dezvoltarea unor sisteme care să detecteze și să ajute la evitarea de turbulențe reprezintă o sarcină importantă pentru toți producătorii de aeronave comerciale, în condițiile în care se dorește sporirea siguranței aeronautice și a gradului de confort al pasagerilor. Până la dezvoltarea și la implementarea lor însă, mai trebuie efectuate numeroase teste, pentru care cei de la Boeing și-au asumat implicarea totală.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.