Siguranța Aeroportuară de pe Aeroportul Otopeni, vegheată de patrupezi

Siguranța Aeroportuară de pe Aeroportul Otopeni, vegheată de patrupezi. 10 câini din rasa Border Collie, special antrenați pentru mediul aeronautic, au grijă ca avioanele să decoleze și să aterizeze în siguranță. Rolul patrulei speciale este de a ține departe de Aeroport păsările, prevenind astfel producerea de bird strike –uri.

Aceasta este însă doar una dintre metodele folosite pentru a ține deoparte “pericolele cu aripi”. Alături de câini special pregătiți, aeroporturile mai folosesc și sisteme electronice, cât și șoimi.

caini otopeni

„Colegii mei care veghează la siguranța zborurilor pe Aeroportul Henri Coandă. Decolările și aterizările fără incidente se datorează nu doar oamenilor de la aeroport, ci și acestor ființe devotate, copilăroase și foarte inteligente. Lucrează în ture de la 5 dimineața până în miez de noapte, îndepărtând păsările din zona aeroportului, pentru ca pasagerii noștri să fie în siguranță. Când îi vedeți din avion că aleargă fericiți prin iarba de lângă piste, jucându-se aidoma unor copii în curtea scolii, să știți că și mulțumită lor dumneavoastră decolați și aterizați în absolută siguranță pe Aeroportul Henri Coandă”, a scris despre cei zece patrupezi care veghează pentru Siguranța Aeroportuară de pe Aeroportul Otopeni Teo Postelnicu, reprezentant al Companiei Naționale de Aeroporturi București, pe Facebook.

 

caini birdstrike otopeni

Aeroport Otopeni birdstrike

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4,80 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.