20 de ore și 20 de minute. Cea mai lungă cursă aeriană din lume decolează în curând

Cea mai lungă cursă aeriană din lume decolează în curând, la bordul celor de la Qantas Airways. Aceștia speră ca, din 2020, să poată oferi zboruri directe din Londra în Sydney, odată cu apariția celor mai performante modele de Boeing și Airbus.

De ani de zile, cei de la Qantas Airways râvnesc la un zbor direct, de genul U.K. sau America spre Sydney. La fel ca ei, și pasagerii care sunt nevoiți să facă escale și să piardă ore prin aeroporturi. Cu toți banii din lume însă, acest lucru nu este încă posibil, din cauza aeronavelor care nu au o autonomie suficient de mare pentru efectuarea unor asemenea călătorii aeriene.

Lucrurile se vor schimba însă, sau cel puțin așa speră CEO-ul companiei aeriene, Alan Joyce. Oficialul a lansat o provocare comună celor doi mari producători de aeronave de pasageri: Boeing și Airbus: să găsească o soluție de a extinde autonomia următoarelor modele. Este vorba despre noul Boeing 777X, programat să fie lansat în 2020 și despre Airbus A350 “Ultra Long Range”. Oricare dintre ele, efectuând un zbor direct, va scuti aproximativ patru ore din călătoria actuală a pasagerilor.

Cea mai lungă cursă aeriană din lume“Vom avea un A350-900 ULR în serviciu, chiar de anul viitor, gata pentru zboruri de 20 de ore”, a declarat un reprezentant Airbus, fără să pară provocat de transportatorul aerian.

Cei de la Boeing sunt însă circumspecți: “Boeing continuă să lucreze alături de clienți, pentru a înțelege cerințele pieței și ale transportatorilor. Viitorul 777X va stabili un nou etalon în ceea ce privește eficiența, încărcătura și costurile de operare”.

Ideea de a efectua cea mai lungă cursă aeriană din lume nu este vizată doar de Qantas Airways

Odată cu apariția modelului Airbus A350-900 ULR, de anul viitor, cei de la Singapore Airlines plănuiesc să efectueze, din nou, curse nonstop către Los Angeles și New York. Acestea au fost întrerupte acum câțiva ani, pe motiv că durau prea mult și nu erau eficiente, din punct de vedere al costurilor.

Acum noi știm că ție îți este frică să zbori, iar ideea de a sta atâta timp în aer pur și simplu te înspăimântă, dar mai periculoase sunt decolarea și aterizarea, decât zborul la croazieră. Nu ne crezi? Înseamnă că încă nu ai parcurs călătoria noastră imaginară, în care ai ocazia să afli de ce și cum zboară un avion, dar și cum pot condițiile meteorologice să o influențeze. Îmbarcă-te și… învinge frica de zbor!

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (12 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.