Instrucțiunile de siguranță de la bord, prezentate de British Airways în purul umor britanic

Instrucțiunile de siguranță de la bord. După ce te urci în avion, îți lași bagajul în lăcașul său și îți ocupi locul alocat, însoțitorii de bord încep o prezentare. În timp ce aeronava rulează ușor spre pistă, timp de 5-10 minute, aceștia le oferă pasagerilor informații despre cum se folosesc centurile de siguranță, unde se află măștile de oxigen – cum și când se activează acestea, vestele de salvare, localizarea ușilor de siguranță și poziția pe care toți cei de la bord trebuie să o aibă în cazul unei aterizări forțate.

Instrucțiunile de siguranță de la bord

Pentru că da, însoțitorii de bord nu sunt acolo pentru a te servi cu o gustare sau o băutură, ci sunt principalii responsabili cu securitatea din aeronavă. Potrivit standardelor internaționale, la bordul aeronavelor comerciale trebuie întotdeauna să se afle minim câte un însoțitor pentru fiecare ieșire de urgență.  

Dar să fim serioși… câți dintre voi, cei care ați zburat, sunteți atenți pe deplin la aceste explicații? Chiar și eu, de multe ori, în acele momente, îmi verific telefonul mobil, îmi amintesc să îmi scot cartea din rucsac sau mă holbez pe hublou, afară, admirând peisajul. Reprezentanții companiilor aeriene sunt conștienți de acest lucru, motiv pentru care caută în permanență să fie creativi în ceea ce privește oferirea acestor informații. Astfel, operatorii aerieni fie abordează instrucțiunile de siguranță de la bord într-o manieră inedită și diferită în avion, pentru a le capta atenția pasagerilor, fie le transmit în clipuri virale, pe internet.

Iar cei de la British Airways tocmai au dus standardele la un nou nivel. Într-un clip lansat de curând, aceștia nu doar că promovează, în purul umor britanic, instrucțiunile de siguranță de la bord, cu ajutorul unor vedete precum chef Gordon Ramsay sau Rowan Atkinson (mr. Bean), ci folosesc scopul educativ în adunarea de fonduri pentru parteneriatul cu cei de la Comic Relief. Alături de organizația caritabilă, cei de la British Airways vor să adune, până în 2020, 20 de milioane de Lire Sterline pentru diverse cauze umanitare.

Instrucțiunile de siguranță de la bord, prezentate de British Airways în purul umor britanic:

*clipul va rula în toate aeronavele British Airways de la începutul lunii septembrie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.