Ryanair, o nouă politică pentru bagaje

Ryanair, o nouă politică pentru bagaje: De la 1 noiembrie nu va mai fi permis accesul la bord cu două bagaje gratuite, iar greutatea admisă și prețurile pentru bagajele de cală se modifică.

Ryanair, o nouă politică pentru bagaje

Din cauza întârzierilor survenite la decolare, pasagerii posesori de bilete de avion Ryanair vor trebui să țină cont de noi reguli pentru bagajele de cală, cât și cele de cabină:

 • Greutatea admisă a bagajelor crește de la 15 kilograme la 20 de kilograme.
 • Tarifele standard vor fi reduse de la de la 35€/£ la 25€/£.
 • Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă. Îmbarcarea prioritară poate fi achiziționată la doar 5 €/£ în momentul rezervării sau adaugată ulterior rezervării pentru 6 €/£ și este disponibilă cu până la o oră înainte de ora programată de plecare.
 • Toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Ryanair, o nouă politică pentru bagaje. Cum o justifică reprezentanții companiei:

“Sperăm că prin restricția impusă clienților în a transporta un singur bagaj mic de mână în cabină – bagajul de tip troller urmând a fi trimis, gratuit, la cală – acest fapt va grăbi îmbarcarea pentru zboruri și va elimina întârzierile cauzate de lipsa spațiului suficient pentru acomodarea a 360 de bagaje de mână (182 clienți x 2 bagaje) în compartimentele pentru bagaje, pe zborurile aglomerate.
Aceste tarife reduse pentru bagaje și dimensiunile îmbunătățite se vor aplica pentru toate rezervările de călătorie cu plecare din 1 noiembrie și sperăm să le aducem clienților noștri economii și mai mari prin simplificarea politicii noastre pentru bagaje”, spune Kenny Jacobs, directorul de marketing al companiei.

Un motiv în plus pentru a știi care îți sunt drepturile ca pasager, în cazul în care îți este deteriorat/distrus bagajul, cât și faptul că, prin intermediul fricadezbor.ro, poți consulta un avocat specializat în Dreptul Aviației, care să te ajute în cazul în care ești protagonistul unei astfel de situații.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (29 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

2 comentarii pentru articolul “Ryanair, o nouă politică pentru bagaje

 1. Fane

  6 septembrie 2017 at 12:15

  Ba romanilor habar nu aveti e o masura in avantajul nostru. Hai sa va explic cum puteti sa fiti romanasi priceputi va incarcati bagajul cat se poate fara griji de greutate si nici nu va chinuti si carati cu el in avion scapati de o grija dacal lasati la cala gratis. Mai iei o poseta ceva cu tine si tiai asigurat locu la cala

 2. ala care te da jos din avion

  6 septembrie 2017 at 12:23

  ramai ba la capsuni si nu te mai intoarce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.