Un truc care te ajută să ai un zbor mai relaxat

Există un truc care te ajută să ai un zbor mai relaxat? Ba chiar mai multe, însă cel pe care ți-l vom împărtăși acum este, de departe, dintre cele mai eficiente – atât în timpul călătoriilor cu avionul, cât și în viața de zi cu zi.

Abilitatea oamenilor de a își controla creierul este unică. Controlul emoțiilor, al deciziilor (de exemplu de a rămâne treji deși suntem obosiți) nu mai este întâlnit la nicio specie. La fel și respirația. Animalele nu o pot controla. În cazul lor, aceasta diferă în funcție de efortul depus. În cazul nostru însă, o putem controla și, mai mult, ultimele studii din domeniul neuroștiinței arată că felul în care respirăm produce modificări în creier. Nu doar în cazul performanțelor sportive, cum era deja cunoscut.

Potrivit cercetătorilor, atunci când suntem stresați sau când este necesară o mai bună concentrare, este suficient să ne controlăm respirația. “A trage o respirație adâncă” nu este doar un clișeu, căci, astfel, sunt conectate părți ale creierului în mod normal inaccesibile, ceea ce duce la un mai bun autocontrol emoțional, focus și calm. Asta pentru că respirația profundă este una dintre cele mai bune tactici de combatere a anxietății din timpul zborului. Iar o explicație este că, prin prisma fricii care îți invadează corpul, încetezi să mai respiri corect; Trăgând aer adânc în piept și a expirând ritmic te poate ajuta să eliberezi tensiunea.

Așa că data viitoare când trebuie să zbori, încearcă acest truc care te ajută să ai un zbor mai relaxat. Și lasă-ne un comentariu să ne spui cum a fost!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.